ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στηρίζει τη "μάχη των τρακτέρ"

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στηρίζει τη "μάχη των τρακτέρ"


Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους αγρότες που δίνουν την μάχη της επιβίωσης με τα τρακτέρ και με άλλες μορφές πάλης καλώντας τους να εντείνουν τον αγώνα τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

[ads-post]

Στην σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στους αγρότες που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊές πολιτικές των κυβερνήσεων. Αν δεν αλλάξουν πολιτική, αν δεν ικανοποιήσουν τα ζωτικά αιτήματα επιβίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων κανένας αυταρχισμός, υπόσχεση, εκφοβισμός δεν πρόκειται να ανακόψουν τους αγώνες μας αλλά θα μας βρουν μπροστά τους πιο δυνατούς.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα και μπροστά στους αγώνες μας η κυβέρνηση υλοποίησε με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη». Βέβαια δεν έχει επιδείξει καμιά συνέπεια πχ στην προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι θα δώσει επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες.

Καταδικάζουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που:
  • Χρησιμοποίησε χημικά, δακρυγόνα και γκλόμπ απέναντι στους συναδέλφους μας στην Κρήτη.
  • Έβαλε τα ΜΑΤ απέναντι στους συνάδελφους αγρότες της Καρδίτσας που έστησαν μαζικό και μαχητικό μπλόκο.
  • Έστειλε δεκάδες κλήσεις για απολογία σε συναδέλφους αγρότες της Λάρισας για το περυσινό μπλόκο στον κόμβο Νίκαιας επιχειρώντας και με αυτό τον τρόπο να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στον νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Το δόγμα «νόμος και τάξη» στρέφεται αποκλειστικά ενάντια στους αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στον καθένα που αγωνίζεται ενάντια στην άδικη και αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης. Στις εκλογές για υφαρπαγή των ψήφων εμφανίζονται με χτυπήματα στην πλάτη και φιλικά χαμόγελα και μετά ως κυβέρνηση ΜΑΤ και αυταρχισμός, με χτυπήματα των γκλομπ στο κεφάλι και μίσος απέναντι στον λαό που αγωνίζεται.

Προσπαθούν με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία ακόμη και τις πορείες θέλουν να καταργήσουν για τους εργαζόμενους, την ποινικοποίηση και τα αγροτοδικεία στους αγρότες, την βία και την καταστολή σε καθένα που αγωνίζεται να φοβίσουν τον ελληνικό λαό να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί την φτώχεια του. Να αποδεχτεί ο λαός να δουλεύει σκληρά για ψίχουλα και να παράγει τεράστιο πλούτο που τον καρπώνεται μια χούφτα πλουτοκράτες με τις πλάτες και την στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης να σκύψει το κεφάλι και να πιστέψει ότι αυτό είναι το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Τα σημερινά ρυάκια των κινητοποιήσεων θα γίνουν ένα ορμητικό ποτάμι που θα παρασύρει την αντιλαϊκή πολιτική τους, την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Καλούμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας στην πανελλαδική σύσκεψη να συμμετέχουν τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, και κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο που καταλαβαίνει το δίκαιο των αιτημάτων μας και πιστεύει στην δύναμη των αγώνων μας».

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια