ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κάθειρξη 5 ετών σε 71χρονο Αμπελωνίτη για αποπλάνηση 12χρονου

Κάθειρξη 5 ετών σε 71χρονο Αμπελωνίτη για αποπλάνηση 12χρονου


Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας (Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019) σε έναν 71χρονο από την περιοχή του Αμπελώνα Λάρισας που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση παιδιού 12 ετών. Ωστόσο ο ηλικιωμένος δεν θα οδηγηθεί σε κάποιο κατάστημα κράτησης καθώς το δικαστήριο αποφάσισε, βάσει του άρθρου 105 του νέου Ποινικού Κώδικα, να εκτίσει την ποινή από το σπίτι του με την υποχρέωση συμμετοχής σε συνεδρία με κοινωνικό λειτουργό μια φορά το μήνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο ηλικιωμένος τον Μάιο του 2016 έπεισε τον, τότε, 12χρονο να μπει στο αυτοκίνητό του υποσχόμενος βόλτα και χρήματα. Ακολούθως τον οδήγησε σε μια ερημική περιοχή όπου και ενήργησε ασελγείς πράξεις. Γύρω από το περιστατικό κινήθηκαν και οι καταθέσεις μαρτύρων.

Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου ωστόσο ήταν πως ο ηλικιωμένος «έμπλεξε χωρίς να το θέλει». Σύμφωνα με όσα περιέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης, το παιδί βρέθηκε στο καφενείο όπου σύχναζε ο ηλικιωμένος. Εκεί ζήτησε χρήματα για να πάρει κάτι να φάει αλλά εν συνεχεία πήγε να παίξει ΚΙΝΟ σε κοντινό πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Κατά έναν περίεργο τρόπο βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, την ώρα που εκείνος το ξεκλείδωνε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, όπως αναφέρθηκε. Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε πως του ζήτησε να φύγει αλλά ο μικρός ζήτησε να τον πάει στην γιαγιά του. Εν τέλει αφού τον άφησε σε άλλη τοποθεσία και όχι στη γιαγιά του, επέστρεψε στο καφενείο όπου διαπίστωσε πως το παιδί του πήρε το πορτοφόλι. Λίγο αργότερα μάλιστα δέχθηκε επίθεση από την μητέρα του παιδιού στο χώρο του καφενείου.

[ads-post]

Όλα τα παραπάνω όμως δεν έπεισαν ορκωτούς και τακτικούς δικαστές και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου. Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Επίσης αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό στον ηλικιωμένο, κάτι που δεν είχε γίνει στο πρώτο δικαστήριο (ΜΟΔ Βόλου) όπου και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ο κατηγορούμενος δεν βρέθηκε ποτέ σε κάποιο κατάστημα κράτησης καθώς μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ στο πρώτο δικαστήριο δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια