ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Λευκά Χριστούγεννα προβλέπει η ΕΜΥ με χιόνια και καταιγίδες

Λευκά Χριστούγεννα προβλέπει η ΕΜΥ με χιόνια και καταιγίδες


Έρχονται λευκά Χριστούγεννα με χιόνια και βροχές, όπως αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό.

Το σκηνικό αναμένεται άκρως χειμωνιάτικο από την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Επίσης, αναμένεται να σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια της χώρας, όπου αναμένονται συνθήκες παγετού. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά από σήμερα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ο καιρός θα χαλάσει από την Κυριακή σταδιακά με καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, οι οποίες από την Δευτέρα θα αυξηθούν, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ θα υπάρξει παροδική χιονόπτωση στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

[ads-post]

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-12-2019

Κακοκαιρία με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει αισθητή στα βόρεια.


ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24-12-2019 ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25-12-2019

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.




Πηγή: www.ethnos.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια