ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

15χρονη μαθήτρια από τον Βόλο που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

15χρονη μαθήτρια από τον Βόλο που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε χθες το πρωί με μονάδα του ΕΚΑΒ 15χρονη μαθήτρια από τον Βόλο, η οποία αρχικά εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη μαθήτρια παρουσίασε τις τελευταίες πέντε μέρες υψηλό πυρετό. Επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της συνέστησε θεραπευτική αγωγή με αντιβίωση. Ο πυρετός ωστόσο δεν υποχωρούσε, μέχρι που η νεαρή έφηβη άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα δυσκαμψίας.

[ads-post]

Οι γονείς της τη διακόμισαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι θεράποντες γιατροί τής Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου διέγνωσαν μηνιγγίτιδα. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις έκριναν σκόπιμο το κορίτσι να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Ωστόσο, η μοναδική προς το παρόν γιατρός που χειρίζεται το μηχάνημα στο Αχιλλοπούλειο ήταν εκτός υπηρεσίας και έτσι δόθηκε εντολή για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η κλινική εικόνα του κοριτσιού είναι καλή, ωστόσο επειδή προηγήθηκε η λήψη αντιβίωσης, οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, ώστε η θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθηθεί να είναι συμβατή με ό,τι προστάζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ιατρική μεθοδολογία.





Πηγή: taxydromos.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια