ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Mουσική Εβδομάδα αφιερωμένη στην πρωτοπορία

Mουσική Εβδομάδα αφιερωμένη στην πρωτοπορία


Η εβδομάδα που μας πέρασε μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια Mουσική Εβδομάδα αφιερωμένη στην πρωτοπορία, στα καινούργια ακούσματα και στην νέα γενιά καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Από τις 6 μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου η πόλη μας απασχόλησε την σύγχρονη διεθνή μουσική σκηνή μέσω της διοργάνωσης outHEAR Νew Music Week, η οποία φιλοξένησε καλλιτέχνες από την Ιαπωνία μέχρι και τον Καναδά.



Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε ένα συμπόσιο για την σύγχρονη μουσική σύνθεση, το οποίο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι μουσικοί και όχι μόνο.

Εν συνεχεία, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ακολούθησε η συναυλία του βιρτουόζου ακορντεονίστα κ. Παναγιώτη Ανδρέογλου σε έργα Σκαρλάτι, Λανγκ, Παπαγεωργίου και Τουφεκτσή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κων. Κουμάς.
Το κοινό αγκάλιασε την συναυλία αυτή με τον καλύτερο τρόπο μέσω θερμού και ασταμάτητου χειροκροτήματος.



Κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδος στο Δημοτικό ωδείο πραγματοποιήθηκαν μαθήματα σύνθεσης των καθηγητών του Πανεπιστημίου του Graz και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης, των κυριών Λανγκ, Παπαγεωργίου και Τουφεκτσή.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές πρόβες και παρουσιάσεις πνευστών, κρουστών και εγχόρδων οργάνων από τους καταξιωμένους μουσικούς της ορχήστρας Klangforum και των μαθητών τους στο πρόγραμμα PPCM.

[ads-post]

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των καθηγητών και μαθητών του ωδείου εξέπληξε ευχάριστα τους συμμετέχοντες δημιουργώντας ένα κλίμα ανοιχτού διαλόγου.

Ακολούθησε η δεύτερη συναυλία της διοργάνωσης την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην οποία οι μουσικοί του Klangforum και PPCM εκτέλεσαν σε πρώτη παγκόσμια τα έργα-παραγγελίες των συμμετεχόντων συνθετών στο Δημοτικό Ωδείο.



Την επομένη, ακολούθησε η συναυλία του κ. Ανδρέογλου με έργα για σόλο ακορντεόν. Ο κ. Ανδρέογλου συνεργάστηκε διαδικτυακά με τους συμμετέχοντες συνθέτες καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του φεστιβάλ από τον Ιούλιο. Μια τέτοια διαδικασία, αποτέλεσε σημαντική εμπειρία τόσο για τον ακορντεονίστα όσο και για τους ίδιους τους συνθέτες.

Η τελευταία συναυλία το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου σηματοδότησε το κλείσιμο του φεστιβάλ, με κομμάτια ειδικές παραγγελίες των συνθετών, οι οποίες εκτελέστηκαν από το σύνολο έξι μουσικών του Klangforum και PPCM.



Η Λάρισα, μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, όπως τόνισε ο Χρήστος Λενούτσος, ιδρυτής και ένας εκ των καλλιτεχνικών διευθυντών της διοργάνωσης.

Το outHEAR, στον δεύτερο χρόνο διεξαγωγής του, κατόρθωσε να αναπτυχθεί και να διευρύνει την δυναμική του παρουσία στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας και όχι μόνο.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια