ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Η Νίκη Κεραμέως από τη Λάρισα: "Αναβαθμίζουμε την ποιότητα σπουδών στα σχολεία"

Η Νίκη Κεραμέως από τη Λάρισα: "Αναβαθμίζουμε την ποιότητα σπουδών στα σχολεία"


«Η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας είναι η Παιδείας». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου από τη Λάρισα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός στάθηκε κυρίως σε αλλαγές στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα σπουδών στα σχολεία». Δήλωσε ότι την λυπεί η κατάταξη των Ελλήνων μαθητών στο δείκτη ΠIZA. Ανέφερε ότι το λύκειο έχει χάσει τον αυτόνομο χαρακτήρα και σημείωσε ότι το υπουργείο θέλει με το νέο σύστημα να προσμετράται στο μαθητή η επίδοσή του και τα τρία χρόνια. Μάλιστα τόνισε ότι είναι αναγκαία η ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αναφέρθηκε όπως και σε πρωινές της δηλώσεις ότι θα μπουν αντικειμενικά κριτήρια στη χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μέρος αυτής θα είναι ζήτημα αξιολόγησης. Αντικειμενικά κριτήρια όμως θα υπάρχουν και για την ίδρυση των σχολών στα πανεπιστήμια τα οποία θα διέπονται από μια νέα ανεξάρτητη αρχή.


Σε αυτό το πρίσμα ήταν και η απάντηση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Για ακόμη μια φορά η κα Κεραμέως τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την συγχώνευση που έγινε καθώς αυτή δεν προήλθε με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια. «Η διάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη μπορεί να γίνει συνολικά με κριτήρια». Η νέα ανεξάρτητη αρχή θα κάνει αξιολόγηση όσων τμημάτων λειτουργούν και όσων δεν λειτούργησαν. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η απάντησή της για όσα τμήματα λειτούργησαν ή αναμένεται να λειτουργήσουν για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προήλθε από την συγχώνευση.

Για τις φοιτητικές εστίες τόνισε ότι πέρα από την χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνουν βήματα με την σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

[ads-post]

Τι είπε για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή

Ερωτηθείσα η υπουργός από τη Larissanet για την αξιοποίηση της Αβερωφείου Σχολής και την δημιουργία Αγροδιατροφικού Πάρκου όπως είχε δεσμευτεί υφυπουργός Παιδείας κ. Β. Διγαλάκης η υπουργός παρέπεμψε σε απάντηση στον υφυπουργό της.«Είναι πράγματι κάτι που ανήκει στην αρμοδιότητα του κ. Διγαλάκη. Δεν έχω να σας πω κάτι συγκεκριμένο για την Αβερώφειο αυτή τη στιγμή. φαντάζομαι θα επανέλθει και εκείνος εν ευθέτω χρόνω».

Για τα ιδιωτικά κολέγια τόνισε ότι το υπουργείο θέλει να δει ολοκληρωτικά όλο το πλαίσιο του θεσμού.




Πηγή: www.larissanet.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια