ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μήπως ο Πούτιν θα σώσει τι Γη; Ποιο το σύστημα προστασίας που ετοιμάζει

Μήπως ο Πούτιν θα σώσει τι Γη; Ποιο το σύστημα προστασίας που ετοιμάζει


To σχέδιο της Roscosmos είναι να φτιαχτεί ένα παρατηρητήριο στην Σελήνη και από εκεί να ανιχνεύουν οποιαδήποτε απειλή για την ανθρωπότητα.

Στις ταινίες συνήθως οι ΗΠΑ εκείνες που σώζουν την Γη από κάποια αποκαλυπτική καταστροφή, όμως στην πραγματικότητα, την ικανότητα αυτή είναι πολύ πιθανό να την έχει η Ρωσία.

Αυτό τουλάχιστον σχεδιάζει να κάνει η Roscosmos που είναι η αντίστοιχη NASA του Βλάντιμιρ Πούτιν, όμως πριν από αυτό θα πρέπει να έχει κατακτήσει την Σελήνη.

Και δεν μιλάμε για μία απλή παρουσία, αλλά για την δημιουργία μίας βάσης στην νότια πλευρά της, η οποία θα έχει τον ρόλο του παρατηρητήριου.


Από εκεί λοιπόν, οι Ρώσοι θα μπορούν να ανιχνεύσουν με ένα ειδικό σύστημα, οποιονδήποτε αστεροειδή ή κομήτη υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει απειλητικός στον πλανήτη της και θα κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, υπάρχει η δυνατότητα να καταστραφεί η απειλή αυτή με πυρηνικά ή να της αλλαχθεί η πορεία, μέσω δορυφόρου.

[ads-post]

«Η τοποθεσία που έχει επιλεχθεί για την βάση είναι στη νότια πλευρά του φεγγαριού. Έχει ευνοϊκές συνθήκες, καθώς διαθέτει αρκετό φως της ηλιακούς συλλέκτες, αλλά και κρατήρες με αποθέματα πάγου για καύσιμα και πρώτες ύλες», είπε Αλκσαντρ Μπλοσένκο.

Βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στην παρούσα φάση το πλάνο αυτό είναι σε φάση σχεδιασμού και δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην ρωσική κυβέρνηση, προκειμένου να εγκρίνει το μπάτζετ που θα δαπανηθεί για αυτό.





Πηγή: www.gazzetta.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια