ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

"Ορμή Ανανέωσης": Προϋπολογισμός στασιμότητας, χωρίς καμία μέριμνα για τους νέους της πόλης

"Ορμή Ανανέωσης": Προϋπολογισμός στασιμότητας, χωρίς καμία μέριμνα για τους νέους της πόλης


Ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής είναι ένας προϋπολογισμός στασιμότητας. Είναι ένας προϋπολογισμός ενός τέρατος γραφειοκρατίας, που έχει ως μοναδικό στόχο να συντηρεί τον εαυτό του .Η Δημοτική Αρχή μας λέει πως ξοδεύει 151 εκ, με τα οποία απλώς τρέφει τον οργανισμό του Δήμου και δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ούτε ένα ευρώ για την νεανική επιχειρηματικότητα. Τι κάνει η πόλη για τους νέους της; Υπάρχει λογική ανάπτυξης; 

Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν λαμβάνει υπόψιν τους ανθρώπους της πόλης, την προοπτική της πόλης και τις επιδιώξεις της. 

Η λαλίστατη προεκλογικά δημοτική αρχή, προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες της πόλης πως μέσα στα σχέδια της για την επόμενη τετραετία, είναι η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Εκτός από υποκριτές, είναι και αντιγραφείς, καθώς προσπάθησαν να αντιγράψουν τις δικές μας προτάσεις, οι οποίες είχαν ξεκάθαρο στόχο την ενίσχυση των νέων της πόλης και το ζήτημα της νεανικής επιχειρηματικότητας υπήρξε πρώτο στην ατζέντα της Ορμής Ανανέωσης. Σήμερα λοιπόν η Δημοτική Αρχή φέρνει έναν προϋπολογισμό χωρίς να διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την νεανική επιχειρηματικότητα. Που είναι λοιπόν η προεκλογική της δέσμευση; Εκείνοι δεν ήταν που λέγανε πως διέθεταν σχέδιο για αυτό; 

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, ούτε σχέδιο είχανε, ούτε και ποτέ καταλάβανε τι σημαίνει αυτό που λέγανε. 

Ας μας εξηγήσουν ποια από τις δαπάνες που υπάρχουν στον προϋπολογισμό στοχεύει στην ενίσχυση των νέων της πόλης. Την οποιαδήποτε ενίσχυση… Δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των νέων και δεν έχουν και καμία θέληση να τις κατανοήσουν. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Εκείνοι το λένε με τον προϋπολογισμό που φέρανε και ψηφίσανε. 

[ads-post]

Όσο για τα έργα στην πόλη, περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης. Φτάνει πια με τα «μεγάλα» έργα ασφαλτοστρώσεων στις συνοικίες. Οι συνοικίες και τα χωριά του Δήμου έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες (μάλιστα κάποιες έχουν τεράστιες ανάγκες) και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται ως ουσιαστική αναβάθμιση την ασφαλτόστρωση. Θα συνεχίσουμε να τις περπατάμε δρόμο – δρόμο όπως κάνουμε μέχρι σήμερα και να τους επισημαίνουμε κάθε φορά τις μεγάλες ελλείψεις τους. 

Τα έργα στο κέντρο της πόλης εξαφάνισαν εκατοντάδες χώρους στάθμευσης. Έργα των οποίων οι μελέτες ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν και φυσικά δεν περιείχαν πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης όπως φάνηκε. Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2019 και βαδίζοντας προς το 2020, δεν βλέπουμε και πάλι πουθενά να προβλέπεται κάτι για το ζήτημα αυτό. Ακούμε μόνο πως η Δημοτική Αρχή αναζητά λύσεις. Δεν μας αρκεί αυτό. Και κυρίως δεν αρκεί στους πολίτες. Έως ότου η Δημοτική Αρχή αποφασίσει τι θα κάνει με τους χώρους στάθμευσης, θα έπρεπε να υπάρχει μια δαπάνη χρηματοδότησης τουλάχιστον των συμπολιτών μας που μένουν σε δρόμους που πλέον δεν επιτρέπεται η στάθμευση ή έχουν μειωθεί οι θέσεις στάθμευσης σε αυτούς. 

Επίσης είναι σημαντική η έλλειψη δαπανών για τον Πηνειό. Πότε θα προχωρήσουν οι περίφημες μελέτες; Είναι το σημείο της πόλης που νιώθουμε υπερήφανοι για την εικόνα του; Εκείνοι μάλλον είναι.. 

Η Ορμή Ανανέωσης έχει αποδείξει την διάθεση της για συνεννόηση και οι διαφοροποιήσεις μας συνοδεύονται πάντοτε από επιχειρήματα. Έτσι, παρόλο που στον προϋπολογισμό υπάρχουν και θετικά στοιχεία, στην γενική του εικόνα δεν μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς είναι μακριά από την φιλοσοφία μας, γι αυτό και τον καταψηφίζουμε. Όπως και το τεχνικό πρόγραμμα. 

Εμείς επιμένουμε και παρόλο που δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την μεριά της δημοτικής αρχής, προτείνουμε να αναζητήσουμε άμεσα χώρους όπου θα στεγάσουμε επιχειρήσεις νέων της πόλης όπως το κτίριο Μουσών που αποτελεί έμβλημα για την πόλη κ.α, να θεσμοθετήσουμε μηδενικά δημοτικά τέλη για τους νέους έως 29 ετών οι οποίοι ξεκινούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη και να συσταθεί άμεσα Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε σοβαρές ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια των νέων. 

Η παράταξη μας θα είναι εδώ, στην διάθεση της δημοτικής αρχής, αν και όποτε αποφασίσει να συζητήσει αναπτυξιακές προτάσεις.













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια