ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Από το μεσημέρι της Δευτέρας διαθέσιμα τα χρήματα για βιολογικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Από το μεσημέρι της Δευτέρας διαθέσιμα τα χρήματα για βιολογικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Σταδιακά θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των αγρο-περιβαλλοντικών έως την ερχόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή πήρε πρωτόκολλο από το λογιστήριο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο άρτι αφιχθείς στον οργανισμό πληρωμών πρόεδρος, κ. Γρηγόρης Βάρρας τα Βιολογικά (Γεωργία, Κτηνοτροφία) θα πάνε στην τράπεζα το πρωί της Δευτέρας και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα είναι διαθέσιμα για τους παραγωγούς.

Η μικρή αυτή καθυστέρηση στις πληρωμές οφείλεται, λένε πληροφορίες, στο απρόσμενο πρόβλημα που προέκυψε με την πληρωμή του προγράμματος κατά της νιτρορύπανσης, ένα ζήτημα που πρώτος ανέδειξε ο ΑγροΤύπος, φιλοξενώντας δηλώσεις από τον μελετητή Γιώργο Δημόκα από το νομό Μαγνησίας. Σε σχέση βέβαια με όσα ανέφερε στο ενημερωτικό του σημείωμα ο κ. Δημόκας αναδεικνύοντας το πρόβλημα, ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γρηγόρης Βάρρας τα αντικρούει, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, λέγοντας ότι αρκετά σημεία δεν... στέκουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ το ζήτημα με το εν λόγω πρόγραμμα περιήλθε σε γνώση της νέας ηγεσίας πριν από τρεις ημέρες και αμέσως έγινε προσπάθεια μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μάκη Βορίδη, ώστε να επιλυθεί και να πληρωθούν κανονικά τις επόμενες ημέρες, όλοι οι δικαιούχοι. Όπως μας είπε δε ο ίδιος, το πρόβλημα δεν ήταν ίδιο σε όλους τους νομούς.

Σημειωτέον ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η πληρωμή σε όλες τις περιοχές της χώρας για τα αγρο-περιβαλλοντικά 2019 (προκαταβολή από 75-80% του ποσού ανάλογα το πρόγραμμα), ενώ από την Παρασκευή 29/11 άρχισαν να τρέχουν μεμονωμένες πληρωμές σε ορισμένες περιοχές για Κομφούζιο, Καταπολέμηση Ζιζανίων σε Ορυζώνες και Νιτρικά, όπου κατέστη εφικτό να σταλούν οι καταστάσεις στην τράπεζα. Συγκεκριμένα, άρχισαν να πιστώνονται χρήματα για τη νιτρορύπανση σε Καβάλα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Πέλλα, Βοιωτία. Για την εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων σε ορυζώνες άρχισε η πίστωση σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, ενώ για το Κομφούζιο η πίστωση τρέχει σε Τρίκαλα, Φλώρινα, Πιερία και Πέλλα.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το πλάνο της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ η εξόφληση της ενιαίας θα πραγματοποηθεί γύρω στις 20 του μήνα και μια μέρα μετά θα δοθεί η εξισωτική του 2019.

[ads-post]

Η ΔΑΟΚ Λάρισας για το πρόβλημα που προέκυψε

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, τους δικαιούχους της Δράσης 10.1.04. «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» ότι έχουν εκδοθεί οι καταστάσεις πληρωμής προκαταβολής του έτους 2019 και έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για περαιτέρω ενέργειες.

Ωστόσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αποφασίστηκε το εύρημα «100454- Μη επισύναψη δικαιολογητικού σε αρδευόμενο τεμάχιο» να είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, ώστε να λάβουν γνώση η παραγωγοί. Θα τους δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσουν μέσω της διαδικασίας των Διοικητικών Πράξεων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Το εν λόγω εύρημα θα εφαρμοστεί στην πρώτη εκκαθάριση έτους 2019. Τα στοιχεία πληρωμής θα κοινοποιηθούν στους παραγωγούς μέσω ανάρτησης στο ΠΣ από τη ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας μετά από σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.




Πηγή: www.agrotypos.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια