ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Σύνδεση Σκοπέλου και Αλοννήσου με το Ελ. Βενιζέλος με υδροπλάνα από το καλοκαίρι

Σύνδεση Σκοπέλου και Αλοννήσου με το Ελ. Βενιζέλος με υδροπλάνα από το καλοκαίρι


Με τους εκπροσώπους της εταιρείας που θα δρομολογήσει υδροπλάνα και θα κατασκευάσει τα υδατοδρόμια Σκοπέλου και Αλοννήσου συναντήθηκαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης και ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υδροπλάνων ενημέρωσαν τους Δημάρχους των δυο νησιών, ότι υπάρχει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια δεκαετή παραχώρηση του υδατοδρομίου Σκοπέλου και Αλοννήσου, η οποία λήγει περίπου σε ενάμιση χρόνο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε εφικτή η δρομολόγηση υδροπλάνων και τώρα ψηφίστηκε το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την δρομολόγηση τους.

Επισήμαναν ότι το ενδιαφέρον τους για τις Σποράδες στρέφεται στην Σκόπελο και στην Αλόννησο, από την στιγμή που η Σκιάθος διαθέτει αεροδρόμιο και ανακοίνωσαν ότι στους σχεδιασμούς της εταιρείας είναι αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2020 να ξεκινήσει την δρομολόγηση των υδροπλάνων εκτός από άλλους προορισμούς όπως είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και στις Σποράδες.

[ads-post]

Υπήρξε δέσμευση ότι πάρα πολύ σύντομα οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου και από την στιγμή που θα παρθεί η σχετική απόφαση, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν το υδατοδρόμιο. Το υδατοδρόμιο Σκοπέλου είναι χωροθετημένο μέσα στο Master Plan του λιμανιού και στην ουσία θα αποτελείται από μια πλωτή εξέδρα και ένα μικρό οικίσκο υποδοχής (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία).

Η εταιρεία θα αναλάβει επίσης την έκδοση των αδειών, των μελετών και των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για το φετινό καλοκαίρι.

Η καινοτομία αυτής της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ότι τα δικά τους υδροπλάνα διαθέτουν τροχούς. Έτσι τα υδροπλάνα τους θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, θα τροχοδρομούν, στη συνέχεια θα προσθαλασσώνονται στα υδατοδρόμια Σκοπέλου και Αλοννήσου και τελικός προορισμός τους θα είναι πάλι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.





Πηγή: skopelos-tv.com










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια