ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Βροχή οι απορρίψεις από το Κοινωνικό Μέρισμα

Βροχή οι απορρίψεις από το Κοινωνικό Μέρισμα


Οι αιτήσεις ξεκίνησαν για το κοινωνικό μέρισμα στο koinonikomerisma.gr και οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να μπουν στο σύστημα μέχρι 26 Δεκεμβρίου. Καταιγίδα από απορρίψεις καταγγέλουν αναγνώστες.


Δεν είναι λίγες οι αναφορές αναγνωστών για απορρίψεις παρά το ότι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι η υπουργική απόφαση τους κρίνει δικαιούχους. Με το που άνοιξε η αίτηση βροχή έρχονται τα μηνύματα αναγνωστών για αδικαιολόγητο κόψιμο των δικαιούχων.

Για παράδειγμα ακόμη και δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ οι ΑμεΑ τίθενται εκτός χορήγησης ενώ δεν υπάρχουν ούτε εισοδηματικά ούτε περιουσιακά κριτήρια.

Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr άνοιξε προχθες Δευτέρα λίγο μετά τις 21:00 αλλά ελάχιστη ώρα μετά τέθηκε και πάλι εκτός λειτουργίας. Λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε και η υποβολή είναι διαθέσιμη.

Η συμπλήρωση του IBAN είναι αρκετή για όσους είναι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα . Για πρώτη φορά το 2019 τέθηκε εκτός η δυνατότητα της συμπλήρωσης των τέκνων με το ΑΜΚΑ κάτι που ίσχυε και τις τρεις προηγούμενες χορηγήσεις του μερίσματος.

Ειδικότερα όταν κάποιος μπει στο koinonikomerisma.gr απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet και στην συνέχεια του βγάζει αν είναι δικαιούχος την συμπλήρωση του IBAN του λογαριασμού ενώ αν δεν είναι δικαιούχος γράφει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν πληροί κάποιος τα κριτήρια.

Για τον λόγο αυτό, το ΥΠΟΙΚ προτείνει να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), εάν υπάρχει, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας.




Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του IBAN. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εισοδηματική ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους.


Οι δικαιούχοι του μερίσματος



Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο.

Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:
  • Νοικοκυριά με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ .
  • Νοικοκυριά στα οποία είτε ο/η υπόχρεος ή ο/η σύζυγος ή μέλος του συμβολαίου συμβίωσης είναι μακροχρόνια άνεργος/η, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, ο μοναδικός γονέας αρκεί να είναι μακροχρόνια άνεργος.
  • Νοικοκυριά στα οποία τόσο ο υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέλος του συμβολαίου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος.
  • Νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Σημειώνεται ότι ως ΑΜΕΑ λαμβάνονται υπόψη οι δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
[ads-post]

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 7ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.
Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ. εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.


Χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) θα καταβληθεί χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ.





Πηγή: www.dikaiologitika.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια