«Ενθαρρυντικά» χαρακτηρίζονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κατά την περίοδο των εορτών «παρά τη "χαλαρή" διάθεση των ημερών».


Όπως επισημαίνεται από την ΕΑΔ, το πρόγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους τα μεικτά κλιμάκια των ΕΑΔ - ΕΛΑΣ «συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό τους ελέγχους».


Ειδικότερα, από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν το διάστημα από την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου έως και Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων, ενώ 12 άτομα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.


Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200 ευρώ.


Τα καλύτερα «δείγματα» συμμόρφωσης στην αντικαπνιστική νομοθεσία προήλθαν από την Ελασσόνα, την Τρίπολη και την Άνω Χώρα Ναυπάκτου.


[ads-post] 


Συγκεκριμένα, στα 15 καταστήματα που ελέγχθηκαν στην Ελασσόνα δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση σε καταστηματάρχη, ενώ παράλληλα δε βρέθηκε πολίτης που να κάπνιζε σε χώρο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.


Κατά τους ελέγχους στην Τρίπολη επίσης δεν βρέθηκε κανένας που να κάπνιζε σε μη επιτρεπόμενο χώρο και στην Άνω Χώρα Ναυπάκτου, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο σε κανένα από τα εννέα ελεγχθέντα καταστήματα.







Πηγη: naftemporiki.gr 

*με πληροφορίες από ΑΜΠΕ