ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ANIMUS- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα

«ANIMUS- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα»

To Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας,  υλοποιούν, το πρότυπο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «ANIMUS- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα». 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται σε παιδιά  6 έως 8 ετών, της πρώτης και της δεύτερης τάξης του δημοτικού.   

Στόχος είναι η  εξοικείωση και η ευαισθητοποίηση παιδιών  και εκπαιδευτικών σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικού ρατσισμού μέσα από μια βόλτα στο Μουσείο.

Μια «γειτονιά» με 5 τρισδιάστατα σπιτάκια  μέσα στο Λαογραφικό, περιμένει τα παιδιά να την ανακαλύψουν με τη βοήθεια των εμψυχωτών.Μέσα από το παιχνίδι σε αυτήν τη γειτονιά, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη διαφορετικότητα και καλούνται να μάθουν γι’ αυτή. Καλλιεργείται η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός, ενθαρρύνεται η αποδοχή και ενισχύεται η φιλία.

[ads-post] 

Την επιστημονική επιμέλεια και συντονισμό  του προγράμματος  έχει η κα. Ειρήνη Κουκουράβα, υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας AΝΙΜUS και η κα Φανή Καλοκαιρινού, διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.
  
Τη δράση υποστηρίζουν εξειδικευμένοι θεραπευτές και επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, ένας για  κάθε σπίτι-σταθμό.

Το πρόγραμμα  υλοποιείται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, στην οδό  Γ. Γουργιώτη, (πάροδο οδού Φαρσάλων) από τις 10/ Φεβρουαρίου 2020 και για δύο περίπου μήνες, κάθε Δευτέρα 9:00-1:.00 κατόπιν συνεννόησης. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ώρες. 

Δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλέφωνο του Μουσείου 2410239446.

Η συμμετοχή όλων των σχολείων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
.




















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια