ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Δ. Τρικκαίων – Παν. Θεσσαλίας συνεργάστηκαν για το νέο προπονητήριο στα ΤΕΦΑΑ


Νέο προπονητήριο για τους φοιτητές και φοιτήτριες της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Χαρ. Μπιλλίνης υπέγραψαν την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στους δύο φορείς.
Η σύμβαση αφορά στην «κατασκευή εκπαιδευτικού πολυχώρου άθλησης στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα». Η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ύψους 400.000 € προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο Δήμος Τρικκαίων συνδράμει την προσπάθεια αναβάθμισης της Σχολής, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων θα εργαστεί για
- την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την επίτευξη της πλήρους ωριμότητας
- τη διενέργεια του αντίστοιχου ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή
- την επίβλεψη της κατασκευής.


Ο πολυχώρος θα καλύπτει τις ανάγκες άσκησης για το σύνολο των «πρακτικών» μαθημάτων όπως παραδοσιακοί χοροί, γυμναστική, αεροβική γυμναστική, γιόγκα, pilates, τεχνικές ασκήσεων ανάπτυξης της δύναμης, άσκηση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Ταυτοχρόνως, θα προσφέρεται και για την πραγματοποίηση μεγάλου μέρους σχετικών ειδικοτήτων όπως: άσκηση σε γυμναστήρια, κινητική αναψυχή, προπονητική φυσικής κατάστασης, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, κ.α.


Μέχρι τώρα, αυτές οι ανάγκες φοιτητών/τριών καλύπτονταν από τον Δήμο και τη χρήση των εγκαταστάσεών του. 


Πλέον, το ΤΕΦΑΑ αποκτά ακόμη περισσότερες εγκαταστάσεις, εκσυγχρονίζοντας και «εμπλουτίζοντας» έτσι τα Τρίκαλα σε επίπεδο σπουδών και εγκαταστάσεων περί τον αθλητισμό.

[ads-post] 

Οι κ. Μπιλλίνης και Παπαστεργίου εξέφρασαν την ικανοποίησής του για τη συνεργασία των δύο πλευρών.  Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί δράσεις συνολικότερα για την άθληση, είτε σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ είτε με έργα αθλητισμού στην πόλη και τα χωριά.


Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν η αντιδήμαρχος Εργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη και ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑ, αν. καθηγητής κ. Νίκος Διγγελίδης.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια