Την άποψή του πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκτός από υποβιβασμό για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα αποτελεί παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των δικαστών που θα κληθούν να αποφασίσουν εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας τόνισε πως «προσωπικά, με αυτά που έχω υπόψη μου, είναι αδύνατο να υπάρξει άλλη απόφαση» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι στη διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ «επί της ουσίας κανείς ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την Ξάνθη δεν αμφισβήτησαν τα στοιχεία από τράπεζες και θεσμικά όργανα που αφορούν μέχρι και το ξέπλυμα χρήματος».


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο Αλέξης Κούγιας κατέστησε σαφές πως «η Ξάνθη δεν έχει καμία δυνατότητα να αλλάξει η τύχη της αλλά θεωρητικά μπορεί να μην αποδειχθεί η παραβίαση της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ».


Διευκρίνισε, μάλιστα πως η παράβαση της Ξάνθης ήταν ότι «έχει ιδιοκτησία δια παρενθέτων προσώπων που θα έπρεπε να έχει δηλώσει σε προθεσμία 10 ημερών από την αλλαγή του μετοχολόγιου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει το μετοχολόγιό του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης».


Ακόμα, τόνισε πως «η εισήγηση είναι δεσμευτική και μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει ανατραπεί».


Σε άλλο σημείο, εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε ότι «αυτό το πόρισμα πηγαίνει σήμερα στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος είναι υποχρεωμένος να αντιγράψει την εισήγηση και να την κάνει κατηγορητήριο.


Αυτό στη συνέχεια θα πάει στο δικαιοδοτικό όργανο της Super League που αποτελείται από δύο τακτικούς δικαστές. Αυτό το δικαιοδοτικό όργανο πρέπει να βγάλει την απόφαση μετά το κατηγορητήριο».


[ads-post] 


Ερωτηθείς για τις επιλογές που έχουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είπε ότι «η μια είναι να προσφύγουν στο CAS που δεν έχει νομολογία να ανατρέπει αποφάσεις οργάνων ομοσπονδιών και η δεύτερη είναι η προσφυγή στο διοικητικό εφετείο για να ζητήσουν εκεί αναστολή επιβολής των ποινών μέχρι να αποφασίσει το CAS».


Χρονικά, δε, ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι «σε έναν μήνα θα έχουν τελειώσει αυτά».


Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση Αυγενάκη, προσθέτοντας ότι έγινε για «πολιτικάντικους λόγους».






Πηγη: in.gr