ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

130 Λαρισαίοι μαθητές συμμετέχουν στον "ΕΥΚΛΕΙΔΗ" (ΛΙΣΤΑ)

130 Λαρισαίοι μαθητές συμμετέχουν στον "ΕΥΚΛΕΙΔΗ" (ΛΙΣΤΑ)


130 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό <<Θαλής>> της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2019 σε όλη τη χώρα.

Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη που σημειώθηκε ποτέ και αποδίδεται στη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών (472 μαθητές), αλλά και στη συστηματική προετοιμασία των μαθητών με ειδικά μαθήματα που πραγματοποίησε η Ε.Μ.Ε. εθελοντικά και αφιλοκερδώς, όπως γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία 2 χρόνια.

Οι μαθητές αυτοί θα διαγωνιστούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία <<Ευκλείδης>> που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020. 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει τους μαθητές που συμμετέχουν και διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς που είναι υψηλών απαιτήσεων και αυξημένης δυσκολίας. Η παρουσία των μαθητών και το κύρος του θεσμού, κρατούν ζωντανή 80 χρόνια πλέον μια διαγωνιστική διαδικασία βαθιά καταξιωμένη στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία.

[ads-post]

Η λίστα των επιτυχόντων μαθητών έχει ως εξής:





Μαθήματα προετοιμασίας θα γίνουν και πάλι από την Ε.Μ.Ε. το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, 11:00-14:00. Στα εργαστήρια προετοιμασίας, στα οποία έχουν κληθεί όλοι οι συνάδελφοι μέλη του παραρτήματος που συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες της Ε.Μ.Ε., θα διδάξει και ο καταξιωμένος μαθηματικός κ. Αλέξανδρος Συγκελάκης από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο κ. Συγκελάκης είναι τα τελευταία χρόνια μέλος της ομάδας προετοιμασίας των μαθητών για τους μεγάλους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. 

Η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. Λάρισας διευκρινίζει ότι τα εργαστήρια της 11ης Ιανουαρίου είναι ανοιχτά για όλους τους συναδέλφους μαθηματικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νομού Λάρισας. 














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια