ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Έπεσαν για μιάμιση ώρα κυβερνητικές ιστοσελίδες - Φόβοι για νέα επίθεση χάκερς

Έπεσαν για μιάμιση ώρα κυβερνητικές ιστοσελίδες - Φόβοι για νέα επίθεση χάκερς

Επανήλθαν μετά τις 22:30 οι ιστοσελίδες των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Εξωτερικών, καθώς και αυτή του Πρωθυπουργού, της Πυροσβεστικής και Αστυνομίας


Εκτός λειτουργίας τέθηκαν, για μιάμιση ώρα, το βράδυ της Πέμπτης, κυβερνητικοί ιστότοποι, μεταξύ αυτών, των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών. Μετά τις 22:30 οι ιστοσελίδες παρουσιάζονταν κανονικά στο Διαδίκτυο. 

Ειδικότερα, όσον αφορά στα προβλήματα σύνδεσης, η ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε «σφάλμα σύνδεσης με τον σέρβερ», ενώ η σελίδα του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούσε να ανοίξει.

Εκτός συστήματος και η επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, αλλά και των Υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας, όπως και οι ιστότοποι Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.





Ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστήριξε σε σελίδα της στο Facebook ότι «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

[ads-post]

Πριν από μερικές ημέρες, Τούρκοι χάκερς υποστήριξαν πως «χτύπησαν» μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο «απάντησαν» οι Anonymous Greece στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκαν τουρκικές ιστοσελίδες.






Πηγή: www.protothema.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια