ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Έτοιμα για πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και παιδιού Ιανουαρίου 2020 από τον ΟΠΕΚΑ


Έτοιμα για πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και παιδιού Ιανουαρίου 2020 από τον ΟΠΕΚΑ

Λίγες μέρες υπομονή πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα το επίδομα παιδιού για την εμβόλιμη πληρωμή, το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου. Οι πληρωμές Ιανουαρίου 2020 έχουν εγκριθεί και είναι έτοιμες για την καταβολή

Όπως σας ενημέρωσε πρώτα το Dikaiologitika News, ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020. Στις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 και όσοι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Τέλος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, συνεπώς και το επίδομα παιδιού θα πληρώνεται τελευταία εργάσιμη του μήνα.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για το ΚΕΑ συνεχίζονται κανονικά και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους. Εξάλλου με την ψήφιση του σχεδίου νόμου το ΚΕΑ απλώς αλλάζει ονομασία και γίνεται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα χωρίς όμως να υπάρχουν κάποιες άλλες αλλαγές.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr. Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Νέα αίτηση έως τις 31/01/2020 θα πρέπει να κάνουν για το επίδομα ενοικίου όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους.

Ειδικότερα στις 31/01/2020 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019. Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν.

[ads-post] 

Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/01/2020. Για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 31/01/2020.

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.







Πηγη: www.dikaiologitika.gr

























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια