ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Σε καλά χέρια τραυματισμένο Γεράκι που βρέθηκε στη Λάρισα

Σε καλά χέρια τραυματισμένο Γεράκι που βρέθηκε στη Λάρισα


Ένα γεράκι, το οποίο όπως αποδείχθηκε ανήκει σε σπάνιο υποείδος, βρέθηκε τραυματισμένο σε περιοχή έξω από τη Λάρισα. 

Αμέσως υπήρξε συνεργασία του Θανάση Παιδή με το Δασαρχείο Λάρισας και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λάρισας, ώστε το σπάνιο Γεράκι να διασωθεί. 

Απαιτήθηκε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε το σπάνιο πτηνό να φτάσει στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. 

Πλέον το Γεράκι βρίσκεται σε καλά χέρια και ήδη αναρρώνει από τα τραύματά της, ώστε σύντομα να επιστρέψει στο περιβάλλον όπου ανήκει. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η γερακίνα είναι το αρπακτικό που τραβά περισσότερο την προσοχή όπου εμφανίζεται, είτε με τη χαρακτηριστική κραυγή της καθώς πετώντας «χτενίζει» μια περιοχή αναζητώντας τροφή, είτε με την παρουσία της σε εμφανή, ψηλά σημεία που κάθεται παρατηρώντας. Δείχνει σαν το περισσότερο εξοικειωμένο είδος ημερόβιου αρπακτικού πτηνού με τον άνθρωπο καθώς η προσπάθεια να εξασφαλίσει την τροφή της συχνά την φέρνει αρκετά κοντά σε ανθρωπογενείς βιοτόπους. 

[ads-post]

Μετά από την ολοκλήρωση των ενεργειών για την διάσωση της γερακίνας ο Θανάσης Παιδής δήλωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε πάντα σε οποιοδήποτε κάλεσμα έχει να κάνει με το φυσικό περιβάλλον και με τα ζώα που ζουν αρμονικά μέσα σε αυτό. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Δασαρχείο Λάρισας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λάρισας, όπως και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία η οποία έχει ήδη αναλάβει το γεράκι ώστε να αναρρώσει από το τραύμα της. Ένας από τους στόχους της καθημερινής δράσης μας πρέπει να είναι η προστασία των φυτών και των ζώων» επισήμανε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.
























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια