ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου αστροφυσικής για όλους

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου αστροφυσικής για όλους


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου “Αστροφυσική για όλους” που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Το σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”. 



Οι φίλοι των άστρων και του σύμπαντος που παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του σύμπαντος από τον μικρόκοσμο των κουάρκ και των ατόμων μέχρι τον μεγάκοσμο των άστρων και των γαλαξιών. Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να μάθουν να αναγνωρίζουν χαρακτηριστικούς αστερισμούς και τα λαμπρά άστρα τους. Επίσης, παρατήρησαν με το τηλεσκόπιο του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας το νεφέλωμα του Ωρίωνα Μ42, τον γαλαξία της Ανδρομέδας Μ31, το ανοικτό αστρικό σμήνος των Πλειάδων (ή Πούλια) Μ45 και τον πλανήτη Αφροδίτη που λέγεται και αυγερινός, όταν φαίνεται νωρίς το πρωί, λίγο πριν την ανατολή του ήλιου. 

[ads-post]

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων και στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας. Εισηγητής ήταν ο φυσικός του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας κ. Χουϊνάβας Ιωάννης, ο οποίος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τους χαιρετισμούς και τις ευχές για καλή χρονιά από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Βούλγαρη Σωτήρη και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών κ. Μπαξεβάνου Σταυρούλας. 

Ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου Αστροφυσικής για όλους θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.


















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια