ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η ολοκλήρωση του Αρχαίου Θεάτρου θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της Λάρισας

Η ολοκλήρωση του Αρχαίου Θεάτρου θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της Λάρισας


Συνολική παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, αναφέρθηκε στις επιδόσεις του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος και τις ενέργειες που έγιναν, υπογραμμίζοντας ότι τα καλύτερα αποτελέσματα προκύπτουν από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των προσπαθειών που έγιναν από την Περιφέρεια στον τουρισστικό τομέα ο κ. Αγοραστός, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να αυξήσουμε και την επισκεψιμότητα, καθώς αυξήθηκαν κατά 18% οι διανυχτερεύσεις, κατά 49% οι επισκέψεις σε μουσεία, αυξήθηκε η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και στην Θεσσαλία ξοδεύουν οι τουρίστες παραπάνω από τον μ.ο. που ξοδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

[ads-post]

Το χειμώνα έχουμε το εργαλείο που λέγεται My Thessaly, που έχει βραβευθεί σαν η καλύτερη πρακτική προβολής μάρκετινγκ στην Ελλάδα και για πρώτη φορά η Θεσσαλία έχει αποκτήσει ένα συγκεκριμένο τέτοιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής με 8 εξαιρετικά βίντεο όπου αναδεικνύονται όλα τα τοπία και οι περιοχές μας.

Φυσικά υπάρχει και ένα πολύ καλό σάιτ με υπέροχες εικόνες που μπορεί κανείς να στείλει και να προβάλλει τον τόπο του.

Υπάρχει βαρόμετρο που δείχνει την ικανοποίηση των τουριστών που έρχονται, το οποίο αυτή την στιγμή είναι στο 98%. Έχουμε πολλές εναλλακτικές στη Θεσσαλία και εδώ σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προβολή της».


Οσον αφορά ειδικότερα το ν. Λάρισας, ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι θα αυξηθεί η ροή των τουριστών με την ολοκλήρωση του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όταν θα έχουμε τις πολιτιστικές διαδρομές με τα αρχαία θέατρα, θα αυξηθεί ο τουρισμός. Να ξέρει ο επισκέπτης όταν έρθει στη Λάρισα ποια πολιτιστική διαδρομή θα κάνει.

Όπως πχ με το Κόκκινο Νερό όπου έχουμε πολλούς τουρίστες εκεί κυρίως από την Πολωνία. Προχωράμε. και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου Λάρισας, από διάφορους κλάδους του τουρισμού, του Επιμελητηρίου Λάρισας κ.α.





Πηγή: www.ert.gr














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια