ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Το ΕΚΝΛ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το ΕΚΝΛ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ


Ένας ακόμη εργάτης νεκρός στον βωμό των επιχειρηματικών κερδών. Καταγγέλουμε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα αυτή την φορά στην επιχείρηση ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. Ο 52χρονος συνάδελφός μας, μετανάστης , πατέρας 5 παιδιών, έχασε την ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο, για την επιβίωσή τους. 

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν. 

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. 

Κλιμάκιο της διοίκησης του ΕΚΝΛ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο τόπο του ατυχήματος , πραγματοποιώντας παράλληλα παρέμβαση στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για να διενεργηθεί άμεσα επιτόπια έρευνα σε σχέση με τις συγκεκριμένες αιτίες του ατυχήματος καθώς και έλεγχος για τις συνθήκες υγιεινής κι ασφάλειας που επικρατούν. 

Στην σύζυγο, τα παιδιά και του οικείους του εκφράζουμε τα ποιο θερμά μας συλλυπητήρια. 

[ads-post]

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας , σε κάθε χώρο δουλειάς να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ: 
  • Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. 
  • Να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την υγιεινή κι ασφάλεια στους τόπους εργασίας.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια