Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης νομοθεσίας περί αθλητισμού, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παρακώληση συγκοινωνιών βρίσκονται οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια του Σαββάτου στο ύψος της διασταύρωσης Σανατορίου της Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού.


Σύμφωνα με το lamianow.gr, τα επεισόδια δημιουργήθηκαν από οπαδούς της ΑΕΛ που φώναζαν συνθήματα κατά του Αλέξη Κούγια και ξεκίνησαν να πετούν  πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς τραυματίζοντας μάλιστα έναν από αυτούς.


[ads-post] 


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, χθες (08-02-2020) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, προσήχθησαν, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 20, 17, 19 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παρακώληση συγκοινωνιών.


Επιπλέον, ένας εκ των δύο 17χρονων, κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή).



Ειδικότερα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1, είχε προγραμματιστεί χθες (08-02-2020) και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) Λαμίας, η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ..


Για τον ανωτέρω ποδοσφαιρικό αγώνα είχε εκδοθεί, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απόφαση απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς (σχετική η από 07-02-2020 Ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας).


Χθες περίπου στις 18:30 το απόγευμα, στην 4η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας (είσοδος Σανατορίου πόλης Λαμίας), αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν   δεκαεπτά (17) Ι.Χ.Ε. οχήματα, στα οποία επέβαιναν περίπου (100) άτομα, έχοντας, κάποια από αυτά, αναρτημένα σε εμφανή σημεία των οχημάτων, διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας.


Παρά το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους επιβαίνοντες στα οχήματα, για την προαναφερόμενη απαγόρευση, και τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν, αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν και εξερχόμενοι των οχημάτων τους απέκλεισαν πεζοί την Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας.


Οι αστυνομικές δυνάμεις, ενεργώντας συντονισμένα, αποκατέστησαν την κυκλοφορία των οχημάτων, πλην όμως κατά την αποχώρηση των ανωτέρω ατόμων, κάποια εξ αυτών, οργανωμένα και αναίτια, απέρριψαν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο (2) αστυνομικοί.


Άμεσα, οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή για την αποκατάσταση της τάξης, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προχώρησαν στην προσαγωγή και σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενώ στη κατοχή ενός εξ αυτών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλομπ).


Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας».







Πηγη: www.lamianow.gr