ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση του ΕΚΛ για απολύσεις


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας «καταγγέλλει τις απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στο εργοστάσιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην Λάρισα. Οι απολύσεις αυτές έχουν ως στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης γιατί γίνονται την ώρα  που το κλαδικό Σωματείο στον Μέταλλο, η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας, βρίσκεται σε διαδικασία αρχαιρεσιών ενώ 4 από τους συναδέλφους είναι υποψήφιοι για τα όργανα του Σωματείου.


Αρχικά απολύθηκαν 8 εργαζόμενοι στον έναν από του δύο εργολάβους της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αλλά μετά από δυναμική παρέμβαση των συνδικαλιστών του Σωματείου αναγκάστηκαν να τις ανακαλέσουν. Την επόμενη όμως ημέρα απολύθηκαν εκ νέου δύο(2) από τον ίδιο εργολάβο καθώς κι άλλος ένας(1) από τον δεύτερο εργολάβο. Οι 2 από του 3  απολυμένους είναι υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες του κλαδικού Σωματείου.


Οι διάφορες προφάσεις που ακούγονται (περί  μείωσης της δουλειάς, ακύρωση παραγγελιών κα) δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους και δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι απολύσεις ανακοινώθηκαν  αμέσως μετά στην γνωστοποίηση στους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΚΑΤ των υποψηφιοτήτων των συναδέλφων.


Η αλήθεια είναι ότι η εργοδοσία δεν μπορεί να χωνέψει τη δράση των συνδικαλιστών που παλεύουν με τις ταξικές δυνάμεις για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει συνολικότερα στην ζωή των εργαζομένων, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για τις εργασιακές σχέσεις.


Οι συγκεκριμένες απολύσεις έρχονται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα μας στην κοινωνική ασφάλιση.


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!


[ads-post] 


Καλούμε τα Σωματεία, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες. Να μην κάνουν πίσω και να μην επιτρέψουν να ξεριζώσουν κάθε φωνή που παλεύει και αγωνίζεται!!! Να μην ανοίξει παραπέρα ο δρόμος στην ασύδοτη δράση της μεγαλοεργοδοσίας.


Να δοθεί αποφασιστική απάντηση και μέσα από την μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Φλεβάρη, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών στο ασφαλιστικό.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !!! Απαιτούμε  να πάρουν τώρα πίσω τις απολύσεις!!!».











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια