ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς


Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 1,5 εκατ. ευρώ


Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης της 1ης Στρατιάς άναψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται το ΕΣΠΑ. Το έργο εντάχθηκε στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών του Στρατού Ξηράς μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του πρώην Διοικητή της 1ης Στρατιάς και νυν Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός της ενεργειακής αναβάθμισης έχει προβλεφθεί και η αγορά μηχανημάτων με δεδομένο ότι ο Στρατός Ξηράς συχνά καλείται να συνδράμει επιχειρησιακά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας. Στο ίδιο πλαίσιο εξίσου σημαντικό θεωρείται το έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Προχωράμε σε ένα έργο σημαντικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του στρατού και ενισχύει τον επιχειρησιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοιινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την 1η Στρατιά, προκειμένου να παραμείνει στη Λάρισα με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης και επιρροής, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα, ευρωπαϊκά κράτη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

[ads-post]

Στοιχεία έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς Λάρισας. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο διοίκησης Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα.
  • Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτηρίου.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.
  • Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με 14 αντλίες θερμότητας τύπου VRV σε μορφή συστοιχίας, με νέες τερματικές μονάδες δαπέδου.
  • Εγκατάσταση συστοιχίας με 2 αντλίες θερμότητας αέρος-νερού συνολικής ονομαστικής ισχύος 32 KW στο χώρο του αμφιθεάτρου και του κέντρου επιχειρήσεων.
  • Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος συνολικής ισχύος 100 KW.
  • Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

Με τη λειτουργία του έργου προβλέπεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου και της διαβίωσης του προσωπικού.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια