ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Θεσσαλοί αγρότες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης - Απέκλεισαν την Εγνατία

Θεσσαλοί αγρότες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης - Απέκλεισαν την Εγνατία


Έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ έχουν συγκεντρωθεί από τις 12 το μεσημέρι αγρότες από διάφορους συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας για το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 28ης Agrotica.

Μέλη από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, Ομοσπονδίες, Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους με πανό, σημαίες και μικροφωνική διαδηλώνουν για σειρά αιτημάτων «που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα».

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τον δρόμο στην Εγνατία και αναμένεται να πραγματοποιηθούν ομιλίες από εξέδρα που έχει στηθεί στο σημείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νόμου Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, τα τρακτέρ που θα υπήρχαν συμβολικά στο σημείο δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν την πόλη λόγω κίνησης και δεν θα έρθουν τελικά στη διαμαρτυρία, ενώ οι διαδηλωτές περιμένουν περί τα 15 πούλμαν που έχουν φρακάρει στο μποτιλιάρισμα που σημειώνεται αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης.


«Συνεχίζουμε τον αγώνα στα μπλόκα μας και σήμερα διοργανώνουμε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο με στόχο να δείξουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους κτηνοτρόφους» δήλωσε ο κ. Μαρούδας, παραθέτοντας τα αιτήματα των διαδηλωτών.

«Ζητάμε και απαιτούμε κατώτερες συγκεκριμένες τιμές ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να ζήσουμε, μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να μπορούμε να σταθούμε στα χωράφια μας και να συνεχίσουμε την καλλιέργεια» σημείωσε.

Παράλληλα έθιξε το θέμα της επιστροφής του πετρελαίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αθετεί την προεκλογική της δέσμευση.

[ads-post]

«Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, να δοθούν συντάξεις αξιοπρέπειας και να καλυφθούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ» πρόσθεσε και τόνισε «είναι προβλήματα που μας οδηγούν στο ξεκληρισμα αν δεν λυθουν για να μπορέσουμε κι εμείς να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας πως «από τον καναπέ δεν κερδίζεται τίποτα».

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της κινητοποίησης των αγροτών έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα στο ένα ρεύμα της Εγνατίας που έμεινε ανοικτό καθώς και στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους της πόλης, λόγω του μεγάλου όγκου των οχημάτων.






Πηγή: www.voria.gr














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια