ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συντριβή Airbus στο Σινά - 17 παιδιά μεταξύ των επιβαινόντων


Οι αιγυπτιακές Αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα επιβατικό αεροπλάνο που μεταφέρει 212 ανθρώπους λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό τη Ρωσία, δήλωσαν πηγές της αιγυπτιακής αεροπορίας.

Λίγο αργότερα η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή του νότιου Arish στο κεντρικό Σινά, ενώ πηγές από τις αρχές Ασφαλείας της Αιγύπτου αποκλείουν κάθε το ενδεχόμενο κατάρριψης του Airbus.

Το αεροπλάνο αυτό μεταφέρει κυρίως Ρώσους τουρίστες, ενώ οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται σχετική έρευνα.

Πηγές της ασφάλειας στη χερσόνησο του Σινά επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι χάθηκε η επαφή με αεροπλάνο. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες -επιβάτες και πλήρωμα- της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή κατά το ταξίδι του προς τη Ρωσία εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές Αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η (...) ρωσική αεροπορική εταιρεία μας είπε ότι το ρωσικό αεροπλάνο με το οποίο χάσαμε την επαφή είναι ασφαλές και ότι ήρθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και ότι διέρχεται τώρα από τον τουρκικό εναέριο χώρο", δήλωσε ο Αϊμάν αλ Μουκάνταμ, επικεφαλής της κεντρικής αρχής της Αιγύπτου που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα.

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια