ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ντύθηκε στα λευκά ο νομός Λάρισας




Τα πρώτα χιόνια ήρθαν με την Πρωτοχρονιά στον νομό Λάρισας καθώς το 2016 βρήκε τις περισσότερες περιοχές ιδιαίτερα τις ορεινές αλλά και τα παράλια, ντυμένες στα λευκά. Ακόμα και στο κέντρο της Λάρισας χθες έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα λίγο πριν την αλλαγή του έτους.

Στην Αγιά το χιόνι ήταν αρκετό και οι 15 πόντοι ανάγκασαν τα μηχανήματα Δήμου – Περιφέρειας να βγουν άμεσα για καθαρισμό μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά. Σε Ανατολή, Μεγαλόβρυσο, Μελιβοία, Μαυροβούνι, Σκλήθρο, Έλαφο το χιόνι έπεφτε από προχθές βράδυ ενώ αρκετό ήταν και στα παράλια. Το χάρηκαν ακόμα και Πολωνοί τουρίστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο Κόκκινο Νερό. Μοναδικό πρόβλημα υπήρξε στον δρόμο Σκλήθρο – Έλαφος ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε το βράδυ της Τετάρτης η Ανατολή. Το πρόβλημα επιλύθηκε χθες.

Στην Ελασσόνα το χιόνι που έπεσε μέσα στην πόλη ήταν ελάχιστο κατά τις πρωινές ώρες χθες. Περισσότερο όμως ήταν στις περιοχές Καλλιθέα, Λιβάδι, Βερδικούσια, Κρανιά χωρίς όμως προβλήματα.

Στον Τύρναβο χιόνισε ελάχιστα χθες το πρωί. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον δρόμο Ροδιάς - Σκαμνιάς μέσω της περιοχής Γκουνταμάνη. Σε όλα τα χωριά του Δήμου έχουν σταλεί τσουβάλια με αλάτι κυρίως σε Δαμάσι, Αργυροπούλι, Βοτανοχώρι και Δαμασούλι. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης με τον αντιδήμαρχο κ. Τσιόπα ευχαρίστησαν το προσωπικό στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Για τον Δήμο Τεμπών ο δήμαρχος κ. Κολλάτος τόνισε πως οι υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στα ορεινά χωριά, στην κοιλάδα Τεμπών αλλά και στα παράλια που έχει ήδη χιονίσει.




ΔΡΟΜΟΙ – ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

Όσον αφορά στους δρόμους, η κίνηση χθες γινόταν με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Επίσης χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην ΠΑΘΕ που δημιουργήθηκε όταν «δίπλωσαν» φορτηγά στους Αγ. Θεοδώρους Μαγνησίας και στο Κάστρο του Πλαταμώνα . Στα Τέμπη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με χαμηλή ταχύτητα λόγω ολισθηρότητας.

*Για τη Θεσσαλία η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Παρασκευή είναι η εξής: τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ εξασθενούντες μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από -2 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.





Πηγη: eleftheria.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια