ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αυτες ειναι οι 5 πιο οικονομικές πόλεις για να ζεις στην ΕΕ - 2 Ελληνικές ανάμεσά τους



Οι μισθοί διαφέρουν από χώρα σε χώρα, όπως άλλωστε και οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.
Αμα ταξιδέψετε στη Γαλλία θα πείτε «το νερό, νεράκι», μιας και η τιμή ενός μπουκαλιού αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Σύμφωνα με έκθεση της Glassdoor, με τίτλο «Ποιες χώρες της Ευρώπης προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο», κάποιες πόλεις με μισθούς κάτω στο χαμηλό όριο της κλίμακας μπόρεσαν να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις, χάρη στις χαμηλές τιμές τους.
Η Glassdoor λαμβάνει υπόψιν της το εισόδημα έναντι του «πόσα χρήματα χρειάζεται κανείς για να αγοράσει βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως αγορές σε σουπερμάρκετ, εστιατόρια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλά και το ενοίκιο για διαμέρισμα».
Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, όπως σημειώνει το Business Insider. Η συμπρωτεύουσα, μάλιστα, κατακτά την τρίτη θέση στη λίστα. Από το 1 έως το 9:

Τάρτου, Εσθονία
Η όμορφη και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, χαρακτηρίζεται ως η περιοχή των διανοούμενων. Αυτό γιατί εκεί βρίσκεται το παλιότερο και πιο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο της χώρας.


Πόρτο, Πορτογαλία
Σύμφωνα με τη Glassdoor, η πορτογαλική πόλη είναι κατά 70% πιο οικονομική από τη Νέα Υόρκη.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ενώ έχει και ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο. Παράλληλα, αποτελεί hotspot τουριστών, χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία.


Ταλίν, Εσθονία
Το κόστος διαβίωσης στην πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι απίστευτα οικονομικό, παρότι οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί.

Αθήνα, Ελλάδα
Μπορεί η πόλη να μαστίζεται από την ανεργία και την προσφυγική κρίση, ωστόσο, αν έχεις δουλειά μπορεί να περάσεις αρκετά οικονομικά.


Λισαβόνα, Πορτογαλία
Ο μέσος μισθός στην Πορτογαλία, όπως σημειώνει η έρευνα, είναι περίπου 15.500 ευρώ, με το χαμηλό κόστος δαπανών να κάνουν έναν μέσο κάτοικο στην πόλη να μην μένει με άδεια τσέπη.

Βαρκελώνη, Ισπανία
Η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ευρωπαϊκής ένωσης προσελκύει και τουρίστες αλλά και όσους αναζητούν εργασία, με το κόστος ζωής να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.


Γκρατς, Αυστρία
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας είναι γνωστή ως πανεπιστημιούπολη, αλλά και για το φαγητό, με το κόστος ζωής να είναι ένα από τα πιο χαμηλά στην χώρα.

Μασσαλία, Γαλλία
Η παραθαλάσσια πόλη είναι μία από τις πιο οικονομικές της Γαλλίας, με τη χώρα συνολικά να κατατάσσεται σε διαφορετικά επίπεδα, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης με τα ενοίκια και γενικότερα τη στέγαση να πιάνουν υψηλές τιμές.









Πηγή: www.iefimerida.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια