ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σφίγγουν τα λουριά - Ξεκινουν οι κατασχέσεις για όσους εχουν χρεη σε εφορίες και ταμεία


Υπεραπόδοση των εισπρακτικών υπηρεσιών απαιτεί το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Οπως προκύπτει από το Τεχνικό κείμενο, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τη δέσμευση να πετύχουν πολύ συγκεκριμένους και φιλόδοξους στόχους, εξαντλώντας την αυστηρότητα τους.
Οι αριθμοί- που μυρίζουν καταιγίδα κατασχέσεων από χιλιόμετρα- μιλάνε από μόνοι τους:
Είσπραξη 1,730 δις ως το Σεπτέμβριο και 2,050 δις ως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλέςΕίσπραξη του 21% ως το Σεπτέμβριο και του 23% ως το Δεκέμβριο των νέων οφειλών Είσπραξη 450 εκατ ως το Σεπτέμβριο και 600 εκατ ως το Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφείλετες Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% το Σεπτέμβριο και στο 81,5% το ΔεκέμβριοΕπιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνουΕίσπραξη το ΚΕΑΟ 563 εκατ από ασφαλιστικές οφειλές ως το Σεπτέμβριο και 750 εκατ ως το Δεκέμβριο Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι).
Σημειωτέον ότι εκκρεμεί η δημοσιοποίηση της νέας λίστας των μεγάλων οφειλετών (πάνω από 150.000 ευρώ), η οποία αν και ήταν βασικό παραδοτέο του Ιουνίου, δεν έχει ανέβει ακόμα στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΔΕ.








Πηγή: www.iefimerida.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια