ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Σε πυρινο κλειο η Εύβοια: Για 3η μέρα η φωτια κατακαιει δασικες εκτασεις



Έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους
Με τρία δυνατά μέτωπα συνεχίζεται να φωτιά που έχει κατακάψει τη Βόρεια Εύβοια για τρίτη ημέρα με αποτέλεσμα πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους να έχουν γίνει στάχτη.
Σε ετοιμότητα το οχηματογωγό Καπετάν Αριστείδης σε περίπτωση εκκένωσης της Λίμνης - Για τεράστια οικολογική καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι, οι οποίοι βρίσκονται πια σε απόγνωση δηλώνοντας: «παλεύουμε με τις φλόγες αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη φωτιά».
Η πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι του Σαββάτου εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη.  Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στεράς Ελλάδος, Φάνη Σπανό, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα: Το πρώτο στην περιοχή Φαράκλα, από όπου φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, στα Κατούνια και τη Λίμνη.
«Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την πόλη της Λίμνης αλλά παραμένει πίσω από τα ορόσημα του γηπέδου και του σχολείου» είπε ο κ. Σπανός εξηγώντας ότι η φωτιά κατάφερε και πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής την πλατιά αντιπυρική ζώνη που υπήρχε κοντά στην παραλιακή πόλη της Βόρειας Εύβοιας.
Άγνωστο παραμένει πάντως πώς ξεκίνησε η φωτιά με τον κ. Σπανό να δηλώνει ότι όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε κοντά στο χωριό της Φαράκλας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στην περιοχή κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, όπου και η μεγαλύτερη ανησυχία πυροσβεστών και κατοίκων ήταν να μην πνεύσουν βόρειοι άνεμοι, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τις φλόγες προς την πόλη.

Στη Λίμνη έχει δέσει το καπετάν Αριστείδης για προληπτικούς λόγους και εφόσον υπάρξει ανάγκη εκκένωσης της κωμόπολης.
Λόγω της νύχτας δεν μετείχαν στις προσπάθειες πυρόσβεσης τα εναέρια μέσα παρά μόνο τα επίγεια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες αντιπυρικές ζώνες για να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς.
Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.
Εν τω μεταξύ, προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.
 
Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η  πύρινη λαίλαπα, καθώς  εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.







Πηγη: www.parapolitika.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια