ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Mε έργα 40 εκ. ευρώ θα αλλάξει η μορφή της πολης - Παρουσιαση του Σχεδιου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης απο τον Δημαρχο Λαρισαιων


Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ θα διαχειριστεί ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να αλλάξει τα επόμενα χρόνια η μορφή της πόλης, τόνισε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, παρουσιάζοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το ποσό αυτό θα αντληθεί από το ΕΣΠΑ, καθώς και από Τομεακά Προγράμματα και ιδίους πόρους του Δήμου.
Για μια «σημαντική στιγμή αυτής της δημοτικής θητείας» έκανε λόγο ο κ. Καλογιάννης παρουσιάζοντας αναλυτικά τον σχεδιασμό και τόνισε πως «οι χρονιές 2017 – 2018 θα είναι χρονιές με ένα τεράστιο έργο στη Λάρισα, που θα αλλάξει τη μορφή της πόλης». «Η πόλη έχει ένα όραμα και ένα σχεδιασμό, για πρώτη φορά έχει και τους πόρους για να τα υλοποιήσει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.
Η παρουσίαση της πρότασης θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Σεπτεμβρίου, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου η πρόταση θα κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για την τελική έγκριση. Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, οι πρώτες δημοπρατήσεις των έργων αναμένεται να γίνουν στην αρχή του 2017, με την προϋπόθεση ως το τέλος της χρονιάς να έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις.
Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν οι παρεμβάσεις της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αφορούν το ευρύτερο κέντρο της πόλης ως την περιοχή του ΟΣΕ, καθώς και την περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Το χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, τονίζοντας πως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου θα κληθούν οι παραγωγικοί φορείς της πόλης και  την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου οι κοινωνικοί, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί φορείς.
Συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 15 του μηνός θα έρθει η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ στις 20 το σχέδιο θα κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας.

Πηγη: www.postlarissa.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια