ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Αρακάς λαδερός στην κατσαρόλα

Αρακάς λαδερός στην κατσαρόλα










Υλικά:



  • 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι







Εκτέλεση:



1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.



2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.



3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.





















Γράφει για την larisacitynews.gr
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια