ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πήρε πίσω η Κυβέρνηση την υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ - Τώρα προτείνουν τον Ροδόλφο Μορώνη

Πήρε πίσω η Κυβέρνηση την υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ - Τώρα προτείνουν τον Ροδόλφο Μορώνη


Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων το όνομα του πρώην προέδρου της Βουλής - Προτείνει για Αντιπρόεδρο τον Βασίλη Μουλόπουλο.



 Άδοξο τέλος είχε η πρόταση της κυβέρνησης προς τον Βύρωνα Πολύδωρα για να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η οποία δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων όλα έδειχναν ότι η αρχική πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 που απαιτούνται από το Σύνταγμα.




Ο Νίκος Βούτσης παίρνοντας το λόγο στο τέλος της Διάσκεψης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αποσύρεται το όνομα του πρώην προέδρου της Βουλής και επανήλθε στην αρχική του πρόταση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχε απορριφθεί κατά την τελευταία διάσκεψη των Προέδρων, η οποία είναι ο Ροδόλφος Μορώνης (έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Τύπου πριν τις εκλογές του 2007). Ως αντιπρόεδρος προτάθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ το νέο μέλος που προτάθηκε είναι ο επίσης δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος. 
Μετά την ανατροπή με την πρόταση του Νίκου Βούτση, η συνεδρίαση της Διάσκεψης διεκόπη, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία επί της νέας πρότασης.




 Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταγγείλει τον κ. Βούτση καθώς και την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό των μέλων της Διάσκεψης, καταψηφίζοντας και τη νέα πρόταση. Πηγές της ΝΔ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "δεν μπαίνουν σε συζήτηση για κανένα πρόσωπο εάν πρώτα δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά".




Αντιθέτως με αγωνία αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι καθώς δεν έχουν διευκρινίσει εάν καταψηφίζουν τον Ροδόλφο Μορώνη. 

















Πηγή: www.parapolitika.gr














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια