Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για δημιουργία 2ης Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Λάρισα ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για δημιουργία 2ης Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Λάρισα ο Δήμαρχος Λαρισαίων


Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου. «Η Λάρισα έχει κάνει μια δουλειά εξαιρετική με τους πρόσφυγες. Έχει δημιουργηθεί μια δομή, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια να υπάρξει και δεύτερη. Στόχος είναι αυτό το κέντρο φιλοξενίας να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος .


Η συζήτηση για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, ξεκίνησε μετά από αίτημα της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία μετά από επιστολή αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δομή είναι ακατάλληλη για τη φιλοξενία προσφύγων και των οικογενειών τους.


Ο κ. Καλογιάννης, ενημερώνοντας το σώμα, ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα έχει συνάντηση με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να ξεκαθαρίσει μια σειρά ζητημάτων που έχουν σχέση και με τη λειτουργία της δομής στο Κουτσόχερο και το κυριότερο σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της. «Δεν έχουμε καμία απάντηση, ούτε εμείς ούτε ο στρατός», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σχετικά για το θέμα, ενώ επεσήμανε πως ο δήμος θα πρέπει να ενημερωθεί για πολλά πράγματα γιατί προκύπτουν θέματα όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής.
Πηγή: ΑΠΕ (Ηλίας Σκυλλάκος)Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για δημιουργία 2ης Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Λάρισα ο Δήμαρχος Λαρισαίων