Είναι το διάσημο Mac and Cheese που λατρεύουν οι Αμερικανοί.
Και όχι άδικα, είναι πεντανόστιμο. Θυμίζει κάπως το δικό μας παστίτσιο αλλά είναι πιο εύκολο να γίνει - Αντί για κιμά, έχει μπέικον.
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια κοντά
- 5 φέτες μπέηκον, ποιοτικό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
- 2 φλυτζάνια τριμμένα τυριά, όχι πολύ αλμυρά
- Αλάτι, πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Προβλέψτε αν θα κάνετε μεγάλο ταψάκι ή ατομικά.
- Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν, όπως λέει το πακέτο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά το μπέηκον, σε ελάχιστο λάδι.
- Βγάλτε το και τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
- Καθαρίστε τα λάδια στο τηγάνι με χαρτί προσθέστε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.
- Οταν αρχίσει να λυώνει προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το γάλα, χλιαρό, 1 φλυτζάνι κάθε φορά, ανακατέψτε.
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, το μπέηκον (κρατήστε λίγο για από πάνω) και 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο, ανακατέψτε.
- Στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στο τηγάνι, προσθέστε 1 φλυτζάνι τυριά.
- Ανακατέψτε και βάλτε το όλο σε ταψάκι, στο φούρνο, για 20 λεπτά.
- Θα πρέπει να ροδίσει καλά από πάνω.
- Tο σερβίρετε με σαλάτα ή λαχανικά.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την LarisaCityNews.gr
Angel



Follow on Instagram
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου