ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Εύκολο και γρήγορο Παστίτσιο με Μπέικον

Εύκολο και γρήγορο Παστίτσιο με Μπέικον {featured}


Είναι το διάσημο Mac and Cheese που λατρεύουν οι Αμερικανοί.


Και όχι άδικα, είναι πεντανόστιμο. Θυμίζει κάπως το δικό μας παστίτσιο αλλά είναι πιο εύκολο να γίνει - Αντί για κιμά, έχει μπέικον.



Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια κοντά
  • 5 φέτες μπέηκον, ποιοτικό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια τριμμένα τυριά, όχι πολύ αλμυρά
  • Αλάτι, πιπέρι



[ads-post]




Εκτέλεση:

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Προβλέψτε αν θα κάνετε μεγάλο ταψάκι ή ατομικά.
  • Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν, όπως λέει το πακέτο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά το μπέηκον, σε ελάχιστο λάδι.
  • Βγάλτε το και τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
  • Καθαρίστε τα λάδια στο τηγάνι με χαρτί προσθέστε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.
  • Οταν αρχίσει να λυώνει προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το γάλα, χλιαρό, 1 φλυτζάνι κάθε φορά, ανακατέψτε.
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, το μπέηκον (κρατήστε λίγο για από πάνω) και 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο, ανακατέψτε.
  • Στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στο τηγάνι, προσθέστε 1 φλυτζάνι τυριά.
  • Ανακατέψτε και βάλτε το όλο σε ταψάκι, στο φούρνο, για 20 λεπτά.
  • Θα πρέπει να ροδίσει καλά από πάνω.
  • Tο σερβίρετε με σαλάτα ή λαχανικά.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την LarisaCityNews.gr
Angel



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια