Ούτε και στην Ξάνθη κατάφερε να πετύχει νίκη η ΑΕΛ, χάνοντας από τη γηπεδούχο ομάδα με 1-0 και έμεινε πολύ χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Η Λαρισινή ομάδα που έχει να κερδίσει από τις 29 Οκτωβρίου γνώρισε μία ήττα που μπορούσε να είχε αποφύγει αν φυσικά ήταν λίγο πιο προσεκτική στις τελικές της επιλογές, αλλά κυρίως αν είχε αυτό το… κάτι παραπάνω που της λείπει από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό…
Μέτριο ποιοτικά ήταν το παιχνίδι στα Πηγάδια, στα πρώτα του 30 λεπτά, με την ΑΕΛ να είναι ιδιαίτερα σωστή στην αμυντική της τακτική και να μην επιτρέπει στον αντίπαλό της να γίνει απειλητικός στην εστία της.
Ουσιαστικά η γηπεδούχος Ξάνθη, φάνηκε μόνο με δύο μακρινά σουτ του Λουσέρο και του Ντε Λούκας, τα οποία δεν βρήκαν στόχο, ενώ μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου η ΑΕΛ έδειξε να ισορροπεί την αναμέτρηση και να χάνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
Η αρχή έγινε στο 31ο λεπτό, όταν η μεταβίβαση του Αβραάμ, ήταν δυνατή και δεν μπορούσε να την προλάβει ο Μαρουκάκης, συνεχίστηκε στο 32ο όταν και πάλι από αριστερά ο Μονιάκης έκανε τη σέντρα, αλλά το σουτ του Αναστασόπουλου σταμάτησε στο σώμα του Καρασαλίδη.
Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΛ στο 36ο λεπτό, όταν και πάλι από αριστερά ο Ουρτάδο έκανε τη μπαλιά, εκεί που ο Ναζλίδης έγινε κάτοχος και σούταρε σε πρώτο χρόνο, αλλά και πάλι ο Καρασαλίδης με το σώμα του σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία του Ζίβκοβιτς.
Ναι μεν αλλά…
Με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΛ, με τον Ναζλίδη να μην βρίσκει στόχο μετά από ωραία προσπάθεια του Αναστασόπουλου, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ΑΕΛ.
Οι γηπεδούχου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Βασιλακάκη που κέρδισε στον αέρα τους παίκτες της ΑΕΛ και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι. Έδωσαν χώρο στη λαρισινή ομάδα, που ήταν δύσκολο να «σπάσει» την αμυντική γραμμή μη έχοντας και το καθαρό μυαλό, ενώ αναζητούσαν την αντεπίθεση για να «κλειδώσουν» το ματς.
Η ΑΕΛ είχε τις προϋποθέσεις για να κάνει τις ευκαιρίες και να απειλήσει, αλλά δεν στάθηκε τυχερή ή ικανή αν θέλετε στις τελικές της φάσεις, ενώ υποχρεώθηκε να παίξει και στα τελευταία δέκα λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Αβραάμ και ολοκλήρωσης των αλλαγών.
Οι καλύτερες στιγμές
- 6′ Συμπληρώθηκε το πρώτο 5λεπτο και η μοναδική αξιόλογη στιγμή είναι μια απόφαση του ρέφερι να γυρίσει πίσω μια φάση, υποδεικνύοντας οφσάιντ, αν και αρχικά είχε δείξει κόρνερ. Ζήτησε συγγνώμη ο Μάνταλος λέγοντας ότι δεν κατάλαβε καλά την υπόδειξη του βοηθού του
- 21’ Σουτ του Λουσέρο από μακρινή απόσταση, η μπάλα περνά μερικά εκατοστά εκτός εστίας του Ξενοδόχοβ
- 23′ Σουτ του Ντε Λούκας από κακή απόκρουση του Μονιάκη, η μπάλα καταλήγει άουτ
- 31′ Σέντρα του Αβραάμ από τα αριστερά, προσπάθησε να μπει στη φάση ο Μαρουκάκης, αλλά η μπαλιά του Κύπριου ήταν λίγο πιο δυνατή απ” ό,τι θα έπρεπε
- 32’ Ο Μονιάκης δέχεται την πάσα του Αβραάμ, εκείνος προλαβαίνει να γυρίσει την μπάλα πριν βγει άουτ και ο Αναστασόπουλος έκανε το πλασέ που κοντράρει στα σώματα αμυνόμενων της Ξάνθης και συγκεκριμένα του Καρασαλίδη και απομακρύνεται
- 35′ Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ Φάση-καρμπόν με αυτή πριν από τρία λεπτά, ο Ουρτάδο γύρισε την μπάλα στον Ναζλίδη, πλασέ του τελευταίου, εκ νέου κόντρες από αμυντικούς της Ξάνθης και ο Καρασαλίδης έσωσε την εστία του
- 39′ Σουτ του Λουσέρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Πολύ ψηλά η μπάλα, καταλήγει άουτ
- 42’ Σέντρα του Λάζισιτς, κεφαλιά του Γιουνές η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Ξενοδόχοφ
- 47’ Γύρισμα του Αναστασόπουλου, σουτ πάνω στην κίνηση από τον Ναζλίδη η μπάλα πέρασε άουτ
- 48’ Σουτ του Ντε Λούκας δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Ξενοδόχοφ
- 50’ Γκολ Κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από σέντρα του Τριάδη από δεξιά, πιάνοντας στον «ύπνο» το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ
- 52’ Σουτ του Βασιλακάκη, η μπάλα χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας της ΑΕΛ
- 58’ Κόρνερ από αριστερά του Τριάδη για την Ξάνθη, αμαρκάριστος ο Βασιλακάκης, θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει ελάχιστα άουτ τη μπάλα
- 74’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Μονιάκης με τέλεια σέντρα βρίσκει τον Γκόλια που εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, στέλνει την μπάλα με το κεφάλι στον Ζίβκοβιτς
- 88’ Φάουλ του Ποτουρίδη, κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς η μπάλα πέρασε άουτ
- 91′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Καπός αστοχεί στο πλασέ από πάσα του Ποτουρίδη και η μπάλα καταλήγει άουτ
Οι συνθέσεις
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (70’ Καμαρά), Γιούνες (88’ Ράνος), Λουσέρο, Χατζητέρογλου, Βασιλακάκης (85’ Νιέτο), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγαράς
ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Αναστασόπουλος (55’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ναζλίδης, Μαρουκάκης (66’ Λαμπρόπουλος), Αβραάμ, Ουρτάδο (70’ Καπός), Ρέντζας, Σουλιώτης, Ποτουρίδης
Πηγή: www.larissanet.gr



Follow on Instagram
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου