ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Απαντήσεις σε 10 ερωτήματα για το αυριανό Καραβάνι Υγείας στη Λάρισα

Απαντήσεις σε 10 ερωτήματα για το αυριανό Καραβάνι Υγείας στη Λάρισα






1. Τι είναι το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Αλληλεγγύη – ρίσκο – διεκδίκηση βελτίωσης καθημερινότητας: αυτά είναι τα συστατικά και η φιλοσοφία της δράσης: «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ», που θα γίνει στη Λάρισα, Τετάρτη 01-02-2017. Μία πορεία «γνωριμίας» της κοινωνίας με τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ..

 



2. Ποιος ο σκοπός για το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Η σημερινή κατάσταση στην Υγεία είναι γνωστή σ’ όλους. Τα Νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, φάρμακα οξυγόνο. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και βλαβών των ιατρικών μηχανημάτων. Σκοπός του ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, είναι να γνωστοποιήσει στην ευρύτερη κοινωνία τα προβλήματα αυτά.

 



3. Αφορά μόνο στους εργαζόμενους το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Όχι. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αφορά όλους μας. Το θέμα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό το κάλεσμα είναι για όλους μας: πολίτες κι εργαζόμενους.

 



4. Θέλω να συμμετέχω. Από πού ξεκινάμε;

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ θα ξεκινήσει από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στις 09:00 π.μ. και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

 



5. Πως μπορώ να μεταβώ στο Πανεπιστημιακό χωρίς το όχημά μου;

«με το αστικό… στο Πανεπιστημιακό…»αυτή είναι η προτροπή μας. Το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού στο πλαίσιο της οργάνωσης συμμετοχής των Μελών του αλλά και πολιτών θα δρομολογήσει αστικά [δωρεάν για χρήστες] για τη διευκόλυνση κατά τη μετάβασή σας. Θα υπάρξει δρομολόγηση λεωφορείου/ων από Γιάννουλη και Τέρμα Σωκράτους, που μέσω Κέντρου θα καταλήξουν στο Πανεπιστημιακό. Η πρώτη αναχώρηση θα γίνει στις 08:30. Τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν μόνο από τις στάσεις, που ήδη υπάρχουν στη διαδρομή του δρομολογίου. Αν χρειαστεί θα δρομολογηθούν επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια. Δείτε τα δρομολόγια στο κανάλι μας: https://youtu.be/4INdDxvsV8w και στο μπλοκ μας: somateiopgnl.blogspot.gr/2017/01/blog-post_30.html

 



6. Ποια πορεία θ’ ακολουθήσει το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Φτιάξε το δικό σας πλακάτ, τη δική σας αφίσα και ενσωματωθείτε στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ. Η διαδρομή, που κάνουμε παρέα είναι η ακόλουθη:

1. ΕΙΣΟΔΟΣ Π.Γ.Ν.Λ. [ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ]
2. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
4. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
5. ΚΥΠΡΟΥ
6. ΑΜΑΛΙΑΣ
7. 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
8. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
9. ΤΣΑΚΑΛΩΦ
10. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
11. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ [ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΚΑΖΑΡ]
12. ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
13. ΚΥΠΡΟΥ
14. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ [ΣΤΑΣΗ]

 

Δείτε όλη τη διαδρομή σε αναπαράσταση στο video που ακολουθεί:





7. Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της πορείας;

Διάφορες δράσεις και happenings θα λάβουν χώρα κατά την πορεία με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες και ευρύτερα η κοινή γνώμη για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, που καθημερινά αυξάνονται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται με άσχημες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά κυρίως για τους πολίτες της χώρας. Το Καραβάνι θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει ανοικτό γλέντι με μουσική και εδέσματα.

 



8. Πρέπει να γνωρίζω κάποιον, που να δουλεύει σε Νοσοκομείο της πόλης για να λάβω μέρος;

Όχι. Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας.
Ελάτε να ενημερωθείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε από οποιοδήποτε σημείο περάσει το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ.

 



9. Θα έρθω στο Πανεπιστημιακό με το όχημά μου από τα Φάρσαλα. Πως θα πάω να το πάρω μετά το τέλος της πορείας;

Όπως και για άλλους πολίτες και εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού έχει φροντίσει για την άνετη μετάβασή σας μετά τη λήξη της δράσης στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Θα υπάρξει δρομολόγηση αστικού/ών λεωφορείων από σημείο επί της οδού Κύπρου με κατεύθυνση για το Πανεπιστημιακό. Το Σωματείο θα είναι σε επικοινωνία με το Κ.Τ.Ε.Α.Λ. Λάρισας κι αν χρειαστεί θα δρομολογήσει επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια.
Το αστικό θ’ αποβιβάζει μόνο μετά το Κτηνιατρείο και στις στάσεις, που ήδη υπάρχουν.

 



10. Θα ωφελήσει σε κάτι η συμμετοχή μου στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ, θα κερδίσουμε κάτι;

Η ανάληψη δράσης πάντα έχει θετικό αποτέλεσμα… «Αυτός, που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός, που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει».














































Γράφει για την larisacitynews.gr





























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια