ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Στον Βόλο ψάχνει η Αντιτρομοκρατική τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Στον Βόλο ψάχνει η Αντιτρομοκρατική τον Βασίλη Παλαιοκώστα


Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στη Μαγνησία, στο κυνήγι του «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα, που καταζητείται από το 2009. Τα μέλη που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, απαρτίζουν την «κλειστή» ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή και συνέλεξαν σημαντικές πληροφορίες, έτσι ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα στον εντοπισμό του πιο περιβόητου δραπέτη στη χώρα, του Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί μπήκαν στο παιχνίδι των ερευνών το τελευταίο χρονικό διάστημα, αξιολογώντας πληροφορίες που έφτασαν στην υπηρεσία τους στην Αθήνα. Οι έρευνές τους μάλιστα επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές της Μαγνησίας.

 

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής «αναζωπυρώθηκαν» τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από έγκυρες πληροφορίες ότι ο «μετρ των αποδράσεων», που παραμένει ασύλληπτος από το 2011, εθεάθη να κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο «πληροφοριοδότης» που ενημέρωσε την ΕΛΑΣ, υποστήριξε ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει αλλάξει εντελώς την εξωτερική του εμφάνιση, και φέρεται σύμφωνα με τους «συνομιλητές» της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα να κυκλοφορεί με μία μηχανή ανωμάλου δρόμου, με την οποία μετακινείται συχνά από μέρος σε μέρος για να μη δίνει στόχο.

 

Σημειώνεται πως από το 2011 ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει επικηρυχθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ, μετά τον εντοπισμό αποτυπώματος του από την Αντιτρομοκρατική, στο πακέτο-βόμβα στο γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου σκοτώθηκε ο υπασπιστής του Γιάννης Βασιλάκης.

 

Η ληστεία του Διστόμου και τα «θαμμένα χρήματα»

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ- ξεκίνησαν εδώ και δεκαπέντε περίπου μέρες και εκτείνονται από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού μέχρι και τη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στην περιοχή Καντήραγα.

 

Στην έρευνα φέρεται να επιστρατεύθηκαν και θερμικές κάμερες που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστούν ίχνη του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι αναγνώρισαν τον υπ’ αριθμό ένα καταζητούμενο να κινείται στην περιοχή. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η παρουσία του στην περιοχή συνδέεται άμεσα με τα χρήματα από τη ληστεία του Δίστομου, που υπολογίζεται ότι «κάπου έχουν θαφτεί για να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή».

 

Η «κλειστή» ομάδα των αστυνομικών που μετέβη από την Αθήνα στον Βόλο, φέρεται να έχει συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα που να οδηγεί με ακρίβεια στο κρησφύγετό του.

 


Επικηρυγμένος ...αλλά άφαντος

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας απασχολεί την ΕΛΑΣ -όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του Νίκος- από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

 

Έχει στο ενεργητικό του κλοπές, ληστείες και απαγωγές επιχειρηματιών, αλλά και ποινές που ακόμη δεν έχουν εκτελεστεί.

 

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας δεν μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα έγκλειστος. Τόσο το 2006 όσο και το 2009, με δύο αποδράσεις καρμπόν κατάφερε να φύγει από τις φυλακές Κορυδαλλού… πετώντας. Πρόκειται για τις χαρακτηριστικές αποδράσεις με ελικόπτερο από τις ίδιες φυλακές και με συνοδηγό των Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος σήμερα κρατείται.

 

Γεννημένος το 1966, ο Παλαιοκώστας μεγάλωσε στο χωριό Μοσχόφυτο και μέχρι σήμερα διατηρεί ένα καλό όνομα ανάμεσα στους συγχωριανούς τους. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας καταζητείται από το 2009, όταν απέδρασε για τελευταία φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Από τότε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την ΕΛ.ΑΣ. σε δύο περιπτώσεις -μία στη Λιβαδειά και μία στο Αλεποχώρι- καταφέρνοντας να ξεγλιστρήσει από τους αστυνομικούς.

























Πηγή: www.taxydromos.gr




























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια