ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Σε τροχιά γύρω από τη γη ο Ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 3

Σε τροχιά γύρω από τη γη ο Ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 3


Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του Ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 3 στο διάστημα. 


Η εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3, με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι πλέον γεγονός. Μεταδόθηκε απευθείας από την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 καθώς και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.


Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος εκτοξεύθηκε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, από το ευρωπαϊκό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.


Ο δορυφόρος αποκολλλήθηκε επιτυχώς και έτσι μπήκε σε τροχιά στο διάστημα.


Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον χώρο της διαστημικής βιομηχανίας

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στο διαστημικό κέντρο και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HELLAS SAT, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, δήλωσε περήφανος που ήταν μάρτυρας σε αυτό το σημαντικό βήμα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον χώρο της διαστημικής βιομηχανίας.


O δορυφόρος HELLAS SAT 3/ IS θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες επεκτείνοντας τις εργασίες της HELLAS SAT στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και υποσαχάρια Αφρική και παράλληλα ίντερνετ και τηλεφωνία μέσω του οργανισμού INMARSAT στα αεροπλάνα που υπερίπτανται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στην εκτόξευση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς μαζί με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών κ. Βασίλη Μαγκλάρα, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.











Πηγή: iefimerida.gr

















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια