ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Οι Αλβανικές αρχές γκρεμίζουν τα σπίτια των ομογενών της Χειμάρρας σε τεταμένο κλίμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οι Αλβανικές αρχές γκρεμίζουν τα σπίτια των ομογενών της Χειμάρρας σε τεταμένο κλίμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Οι ομογενείς αντιδρούν όμως η αλβανική κυβέρνηση αψηφά τη δικαστική απόφαση για αναστολή των κατεδαφίσεων - Αυτή την ώρα μπουλντόζες κατεδαφίζουν πρατήριο καυσίμων


Σε κατάσταση «πολιορκίας» βρίσκεται από το πρωί η Χειμάρρα καθώς η κυβέρνηση Ράμα προχωρά στην κατεδάφιση ακινήτων παρά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, με την οποία «παγώνει» το επίμαχο σχέδιο ανάπλασης της πόλης. 


Ομογενείς κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες προσπαθούν από το πρωί να σταματήσουν τη διαδικασία.


Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -με περιπολικά, κλούβες κ.α. - που μεταφέρθηκαν από την Αυλώνα και έχουν αποκλείσει κομβικά σημεία της πόλης, προκειμένου συνεργεία να προχωρήσουν ανενόχλητα στην κατεδάφιση ακινήτων που ανήκουν σε Έλληνες κατοίκους. 
Η αρχή έγινε με νεοαναγειρόμενη οικοδομή στο κέντρο της Χειμάρρας και αυτή την ώρα αστυνομία, μηχανήματα και κάτοικοι βρίσκονται έξω από Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, που νωρίτερα ανακοινώθηκε πως θα κατεδαφιστεί.





Σύμφωνα με τους αλβανικούς ισχυρισμούς, τα ακίνητα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στην προσωρινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων, με την οποία σταματούν οι κατεδαφίσεις έως την εκδίκαση της προσφυγής. 


Το κλίμα εξακολουθεί να παραμένει τεταμένο και σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 


Να σημειωθεί πως πρόκειται για περιουσίες που ανήκουν και σε Έλληνες-Ευρωπαίους πολίτες, αφού οι ομογενείς της Χειμάρρας - όπως ολοι οι Βορειοηπειρώτες - κατέχουν και ελληνική ταυτότητα.


Συστηματικά το τελευταίο διάστημα, στοχοποιούνται από το καθεστώς Ράμα και κατεδαφίζονται ακίνητα ομογενών που στεγάζουν επιχειρήσεις, με στόχο να τους στερήσουν από οικονομικούς πόρους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τη Χειμάρρα, στο πλαίσιο δημογραφικής ανατροπής κατά της ελληνικής πλειοψηφίας.



Μπουλντόζα κατεδαφίζει περιουσία Ελλήνων Ομογενών












Ομογενείς με ελληνικές σημαίες απέναντι από ισχυρές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας 












Πηγή: www.protothema.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια