ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στη Γιορτή Κάστανου στη Σκήτη Αγιάς

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στη Γιορτή Κάστανου στη Σκήτη Αγιάς



Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το κάστανο και τα τοπικά προϊόντα, στη Σκήτη Αγιάς, σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου, από τις 12:00 το μεσημέρι. Στον πάγκο των Ενεργών Πολιτών, θα μπορέσετε να πάρετε σπόρους παραδοσιακών φυτών, που καλλιέργησαν και συνέλεξαν οι εθελοντές μας. 


Ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει την αγροτουριστική, πολιτιστική καστανογιορτή «Τα δώρα της γης», πλαισιωμένη με Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και πληθώρα ποικίλων εκδηλώσεων.


Η εν λόγω γιορτή αποτελεί πλέον θεσμό για τον νομό Λάρισας, αφού πέραν της δεκατετράχρονης πορείας της, παίρνει από χρόνο σε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Στόχος της είναι η παρουσίαση, προβολή και προώθηση των εκλεκτών προϊόντων του τόπου, όπως το κάστανα, τα μήλα, τα αχλάδια και οι ελιές, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.


Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, όπου θα υπάρχει μεγάλη έκθεση αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη, από χορευτικά τμήματα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και της Εστίας Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα.


Στους επισκέπτες θα προσφέρονται κάστανα ψητά, προσφορά των ντόπιων παραγωγών, άφθονο κρασί, αλλά και τσίπουρο προσφορά του οινοποιείου «Βρυσσά». Εξέχουσα θέση θα έχει το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, αναβαθμισμένο και με πολλές συμμετοχές οινοπαραγωγών. Θα στηθεί μαγειρείο από το ΙΕΚ Μαγειρικής «ΑΚΜΗ», με επικεφαλής τον μάγειρα Θάνο Καλογιάννη, που μαζί με τους μαθητές του θα μαγειρέψουν ενώπιον του κοινού. Στη συνέχεια, θα βραβευτούν τα καλύτερα φαγητά και γλυκά που θα ετοιμαστούν από τις γυναίκες του συλλόγου. Για τους λάτρεις του καλού κρασιού θα φροντίσει ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου του νομού Λάρισας «Ο Διόνυσος». Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, καθώς και ο Σύλλογος «Πελίτη», θα συμμετέχουν με τους παραδοσιακούς σπόρους φυτών και θα τους μοιράσουν σε όσους το επιθυμούν. Επίσης, συμμετοχή θα έχει και η Λέσχη Μελέτης και Προστασίας της Μυκητοχλωρίδας και του Δάσους «ΑΜΑΝΙΤΑ».



Στη μεγάλη αυτή γιορτή παίρνουν μέρος πολλοί παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακών παρασκευασμάτων, εργαστήρια μεταποιημένων προϊόντων, οικολογικών καλλυντικών, σαπουνιών, κηραλοιφών, χειροποίητων δημιουργιών και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.






Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια