ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Αυριο προσέρχονται στις κάλπες οι δικηγόροι όλης της χώρας - Η μάχη των 5 υποψηφίων στη Λαρισα




Οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΛ, από αριστερά (με αλφαβητική σειρά) οι κ.κ. Αντώνης Γραβάνης, Στέλιος Καλογεράς, Νικολέττα Μπασδέκη, Ελπινίκη Τσάτσαρη και Αθανάσιος Τσιοβαρίδης

Στις κάλπες προσέρχονται 718 μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώστε να εκφράσουν διά της ψήφου την βούλησή τους τόσο για το νέο πρόεδρο, όσο και για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


Μετά από μία φορτισμένη προεκλογική περίοδο, κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι εκατέρωθεν βολές, οι υποψήφιοι ολοκληρώνουν τον αγώνα τους και πλέον σειρά έχει η εκλογική διαδικασία.


Την προσεχή Κυριακή θα στηθούν δύο κάλπες, στη μία οι προσερχόμενοι θα ψηφίζουν για το νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ στη δεύτερη για τα μέλη Δ.Σ.


Την ψήφο των μελών του ΔΣΛ διεκδικούν πέντε υποψήφιοι πρόεδροι, οι (με αλφαβητική σειρά) κ.κ. Αντώνης Γραβάνης, Στέλιος Καλογεράς, Νικολέττα Μπασδέκη, Ελπινίκη Τσάτσαρη και Αθανάσιος Τσιοβαρίδης.


Τα ψηφοδέλτια για τους  υποψήφιους προέδρους θα είναι ξεχωριστά, ενώ ενιαίο θα είναι  το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα των υποψήφιων συμβούλων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.


Σε ότι αφορά τους υποψήφιους συμβούλους ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει έως και 14 σταυρούς προτίμησης.


Οι κάλπες την Κυριακή 26/11 θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο των Δικηγόρων. Μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας θα ξεκινήσει η καταμέτρηση με το αποτέλεσμα για τον Πρόεδρο να αναμένεται μετά τις 9 το βράδυ.


Για τους εκλεγέντες στο νέο Δ.Σ. τα αποτελέσματα θα εξαχθούν, πιθανότατα, μετά τα μεσάνυχτα.


Νέος πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας είναι δυνατόν να εκλεγεί μεθαύριο Κυριακή αυτός ή αυτή που θα έχει συγκεντρώσει το 50% + 1 των ψήφων.


Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει επαναληπτική εκλογή, μεταξύ των δύο πρώτων, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.


Σημειώνεται πως στο νέο Δ.Σ., με την ιδιότητα του μέλους, δεν συμμετέχουν αυτοδίκαια οι υποψήφιοι πρόεδροι. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αναδεικνύεται μόνο ο υποψήφιος πρόεδρος που θα προκριθεί στην επαναληπτική εκλογή, αλλά δεν θα καταφέρει να αποσπάσει την πλειοψηφία.



Ομάδες υποστήριξης

Παρά το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο των 43 υποψήφιων συμβούλων είναι ενιαίο, ήδη είναι γνωστές οι ομάδες που συσπειρώνονται γύρω από τους υποψήφιους προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.


Η ομάδα Γραβάνη και η ομάδα Μπασδέκη συναποτελούνται από 14 υποψήφιους η κάθε μία, ενώ 11 υποψήφιοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Καλογερά. Οι κ.κ. Τσάτσαρη και Τσιοβαρίδης δεν διαθέτουν ομάδες υποστήριξης από υποψήφιους συμβούλους.


Αναλυτικά, οι υποψήφιοι σύμβουλοι που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Γραβάνη είναι οι: 
Ανδρούτσου Ελένη, Αστερίου Φώτιος, Βράκας Βασίλειος, Γκουτζουρέλας Βασίλειος, Δημοβέλης Πέτρος, Κακαζιάνη Ελένη, Καραΐσκος Βασίλειος, Καραμανές Περίανδρος, Νασιακόπουλος Γεώργιος, Νούτσιας Γεώργιος, Παυλακούδης Σταύρος, Σαργκάνη Ελευθερία, Σουλακούδης Κυριάκος και Φιλοκώστα Αλεξάνδρα.


Τον Στέλιο Καλογερά στηρίζουν οι: 
Αντωνίου Γεώργιος, Γεωργούλας Αλέξανδρος (Ελασσόνα), Διανελλάκης Ευάγγελος,  Ζουλούμη Μαρία, Κατσίδη Αναστασία, Κωνσταντίνου Ευριπίδης (Φάρσαλα), Μπαλατσούκας Δημήτρης, Μπραζιώτης Χρήστος, Νάνου Βασιλική-Μαρία, Παπαδημητρίου Μαρίνα και Σωτηρίου Στυλιανή.


Την υποψηφιότητα της Νικολέττας Μπασδέκη στηρίζουν οι: 
Ανδριτσόπουλος Ανδρέας, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος, Γεωργούλης Λεωνίδας, Γιαγλάρας Ιωάννης, Γιαννούλας Φώτιος, Γκάγκα Φαίδρα, Γκλιάου Γεωργία, Δήμτσας  Αλέξανδρος, Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος, Λόκα Δήμητρα-Αικατερίνη, Νικολάου Ευαγγελία, Παλαμίδα Ευτυχία, Ραχαβέλιας Μιχαήλ και Χριστοφορίδου Παναγιώτα.


Εκτός των ομάδων στήριξης παρέμειναν οι υποψήφιοι σύμβουλοι Κολοκυθόπουλος Νικόλαος, Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα και Μίγα-Κατσογιάννη Δέσποινα. Προερχόμενος από το ΚΚΕ είναι ο Βακράτσας Νικόλαος.







Πηγη: www.larissanet.gr (Γιάννη Ανδρεάκη)





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια