ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας - Πέρασαν 5 χρόνια

Ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας - Πέρασαν 5 χρόνια


Συνεχίζεται το δράμα των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας οι οποίοι εδώ και πέντε χρόνια περιμένουν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους μετά το κλείσιμο της επιχείρησης. Από τον Δεκέμβριο του 2012 που έχει περιέλθει σε εκκαθάριση η ΕΑΣ., έχει αποδοθεί στον καθένα από τους 144 εργαζόμενους ένα ποσό της τάξεως μόλις του 8% των δικαστικά, βεβαιωμένων ποσών αποζημίωσης, απολύσεως και δεδουλευμένων. Από τον Αύγουστο μάλιστα του 2015 οι πληρωμές απέναντί τους έχουν σταματήσει εντελώς. 


Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για διευθέτηση του ζητήματος, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση. Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι είναι μεγάλα καθώς λόγω της ηλικίας τους (50 - 55 χρόνων) δύσκολα θα βρουν νέα εργασία, ενώ δεν εισπράττουν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.


Για το όλο ζήτημα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο.




Πηγή: www.kososlarissa.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια