ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα στο Βόλο πραγματοποιήθηκε για το μέλλον της Ευρώπης

Ημερίδα στο Βόλο πραγματοποιήθηκε για το μέλλον της Ευρώπης



Στο οικονομικό πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Αρκετός κόσμος όπως νομικοί, πολιτικοί επιστήμονες , διεθνολόγοι αλλά και πολίτες κάθε κλάδου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εν λόγω ημερίδα.



Επισημάνθηκαν και εξηγήθηκαν θέματα όπως πως λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της Ένωσης , κατά πόσο οι Έλληνες πολίτες είναι ενημερωμένοι και πως μπορούν να συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Οι ομιλητές, πανεπιστημιακοί αλλά και ευρωβουλευτές όπως ο Νίκος Χουντής και ο Νότης Μαριάς συνδιαλέχθηκαν με το κοινό και απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις πολιτών.



Κύρια θέματα που απασχόλησαν τους συνδιαλεγόμενους ήταν τι κάνουν οι ευρωβουλευτές μας για εμάς , πως ψηφίζονται οι ευρωπαϊκοί νόμοι αλλά και τι επιπτώσεις έχουν τα νομοθετήματα για την καθημερινότητα όλων μας.


Οι πανεπιστημιακοί ανέλυσαν και εξήγησαν πως η χώρα μας στα πλαίσια της νομισματικής ένωσης απέκτησε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και πως θα μπορούσε να υπάρξει ενδεχομένως δικαιότερη αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Ένωση δεδομένων των εγγενών διαφορών από χώρα σε χώρα.


Ακόμη, εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής στη Θεσσαλία ενημέρωσε πως οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον ίδιο για οποιοδήποτε θέμα ευρωπαϊκής φύσεως και ενημέρωσης.


Τέλος, ένα θέμα που προβλημάτισε ήταν κατά πόσο θα μπορούσε να συσταθεί ενιαίος ευρωπαϊκός στρατός δεδομένου ότι κάθε λαός έχει διαφορετική συνείδηση αλλά και κατά πόσο τα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και των βουλευτών μας για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τα δρώμενα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.





Γράφει για την larisacitynews.gr
Μένια Τζιοβάρα  
Πολιτική Επιστήμονας Νομικής Αθηνών









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια