ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση για την εξοικονόμηση νερού-ενέργειας στη Λάρισα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση για την εξοικονόμηση νερού-ενέργειας στη Λάρισα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου WATenERgy CYCLE που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου 2017.


Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη του έργου στο οποίο η ΔΕΥΑ Λάρισας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος. Το έργο WATenERgy CYCLE διάρκειας 2 ετών (1/9/2017-31/8/2019), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Balkan Mediterranean 2014-2020 περιλαμβάνει δράσεις εξοικονόμησης νερού και ενέργειας σε δίκτυα ύδρευσης.


Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Αλβανία και την πΓΔΜ μεταξύ των οποίων 5 επιχειρήσεις ύδρευσης (Λάρισα, Κοζάνη, Λευκωσία, Κορυτσά, Πρίλεπ), η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ένωση των εταιριών ύδρευσης της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, καθώς και η EurEau (με έδρα τις Βρυξέλλες) που αποτελείται από τις εθνικές ενώσεις των εταιριών ύδρευσης των κρατών μελών της ΕΕ.






Ο Απόστολος Μπαλογιάννης, Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ, μιλώντας για αυτές τις δράσεις τόνισε ότι 

« Στην συνεργασία αυτή εκτός από τους άλλους εταίρους συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στόχοι είναι αφενός να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε το νερό αποτελεσματικότερα μέσα στην πόλη και αφετέρου να μειώσουμε το κόστος ενέργειας που απαιτείται προκειμένου το νερό να μεταφερθεί από το ένα σημείο στο άλλο».



Στα πλαίσια της συνάντησης οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πιλοτικές δράσεις που θα αναπτύξουν σε αστικά δίκτυα ύδρευσης προκειμένου να πετύχουν μείωση των απωλειών νερού καθώς και τις χρήσεις ενέργειας.




Πηγή: www.larissanet.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια