Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα, αυτές τις ζουμερές και πεντανόστιμες πατάτες βουτύρου. Μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν τα πάντα.
Υλικά:
- 1/2 κιλό baby πατάτες (κομμένες στη μέση)
- 1 κ.σ βούτυρο
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 2 κ.σ μουστάρδα
- το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Για τις πατάτες βουτύρου, ξεκινάμε την προετοιμασία πλένοντας και στεγνώνοντας καλά τις πατάτες.
- Τις κόβουμε στη μέση, και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι, με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν, και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
- Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι, και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε, και προσθέτουμε τα βότανα.
- Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό, και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου