ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πατάτες βουτύρου

Πατάτες βουτύρου



Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα, αυτές τις ζουμερές και πεντανόστιμες πατάτες βουτύρου. Μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν τα πάντα.


Υλικά:

  • 1/2 κιλό baby πατάτες (κομμένες στη μέση)
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Για τις πατάτες βουτύρου, ξεκινάμε την προετοιμασία πλένοντας και στεγνώνοντας καλά τις πατάτες.
  • Τις κόβουμε στη μέση, και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι, με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν, και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι, και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε, και προσθέτουμε τα βότανα.
  • Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό, και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια