Η "τραγανή κυρία" των Γάλλων είναι η... θηλυκή εκδοχή του Croque Monsieur, "στολισμένη" με επιπλέον απόλαυση, ένα αυγό στην κορυφή της. Αχτύπητο brunch και σνακ.
Υλικά:
Για το croque monsieur
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 8 φέτες ζαμπόν
- 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
- λίγο πιπέρι
- λίγο βούτυρο για το ψωμί
Για την κρέμα
- 300 γραμ. γάλα
- 50 γραμ. βούτυρο
- 60 γραμ. αλεύρι
- 4 κουταλιές γραβιέρα
- πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Χρειάζεστε επιπλέον
- 4 αυγά
[ads-post]
Εκτέλεση:
Ακολουθείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής Croque Monsieur, όπως θα την δείτε παρακάτω.
Η διαφορά είναι μία και σημαντική: στο τέλος σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή του κάθε Croque Monsieur και είναι έτοιμο το Croque Madame σας.
Για το Croque Monsieur
- Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
- Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
- Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.
Για την κρέμα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη....
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel