ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Έρευνα: To Υπ. Υγείας της Αγγλίας, μετά από 2 χρόνια ερευνών, επιμένει: "το άτμισμα 95% ασφαλέστερο απ' τo κάπνισμα"

Έρευνα: To Υπ. Υγείας της Αγγλίας, μετά από 2 χρόνια ερευνών, επιμένει: "το άτμισμα 95% ασφαλέστερο απ' τo κάπνισμα"




Δημοσιεύθηκε σήμερα, η τελευταία έρευνα του κρατικού φορέα δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England) σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η νέα αυτή μελέτη πραγματοποιήθηκε από κορυφαίους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες στον τομέα του καπνού και έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη που είχε δημοσιευθεί το 2015 και είχε αποφανθεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό.



Η έκθεση καλύπτει τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ νέων και ενηλίκων, τη συμπεριφορά του κοινού, τον αντίκτυπο στην διακοπή του καπνίσματος, και επιπλέον ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία καθώς και το ρόλο της νικοτίνης. Επίσης, γίνεται ανασκόπηση και στα νέα προϊόντα καπνού (θερμαινόμενο καπνό).






Τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έκθεση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την US National Academies of Sciences, Engineering and Medicine (Αμερικάνικη Εθνική Ακαδημία Επιστημών, Μηχανικών και Ιατρικής). Το συμπέρασμα της παραπάνω έκθεσης για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου καταλήγει ότι, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, «τα ηλεκτρονικά τσιγάρα φαίνεται να είναι μακράν λιγότερο επιβλαβή από τα συμβατικά τσιγάρα».









NEA ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚA ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ NOBACCΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟ, ΑΚΕΤΑΛΔΕΫΔΗ ΚΑΙ ΑΚΕΤΥΛΟ-ΠΡΟΠΙΟΝΥΛΙΟ - DIACETYL, ACETALDEHYDE, ACETYL PROPIONYL FREE


Για την NOBACCO το θέμα ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων της είναι ένας αδιαπραγμάτευτος τομέας. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και της διάθεσης προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.


Από τον Απρίλιο του 2012, η NOBACCO πρωτοπορεί με την συμμετοχή της στο πληρέστερο και παγκοσμίως εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης των Υγρών Αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquids) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η εφαρμογή του αυστηρού προγράμματος Πιστοποίησης εξασφαλίζει τη διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων καθώς όλα τα υγρά αναπλήρωσης της NOBACCO ελέγχονται κάθε μήνα από το Πανεπιστήμιο και διαθέτουν Πιστοποίηση ως προς τη σύσταση τους και ως προς το μείγμα εισπνεόμενων ατμών που απελευθερώνεται κατά τη χρήση του διαλύματος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1272/2008.





Σήμερα, η NOBACCO κάνοντας ένα επιπλέον βήμα, εφαρμόζει μέσα από την εξέλιξη της δικής της γνώσης, πρόσθετα πρότυπα Ποιότητας και Ασφάλειας που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις και τις προτεινόμενες πρακτικές των αρμόδιων αρχών και φορέων.


Για το σκοπό αυτό η NOBACCO προχώρησε σε επιπλέον αυστηρούς ελέγχους και εργαστηριακές αναλύσεις της σύστασης των υγρών αναπλήρωσης της για τον πιθανό εντοπισμό Διακετυλίου (Diacetyl), Ακεταλδεϋδης (Acetaldehyde) και Ακετυλό-Προπιονυλίου (Acetyl–Propionyl), ουσίες που έχουν κατηγορηθεί για πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων και μια εξ αυτών (ακεταλδεϋδη) για καρκινογένεση.


Μετα τις πρόσθετες εργαστηριακές αναλύσεις η NOBACCO βεβαιώνει τους καταναλωτές της, ότι τα υγρά αναπλήρωσης της δεν περιέχουν:


  • Διακετύλιο (diacetyl free),
  • Ακεταλδεϋδη (Acetaldehyde free) και
  • Ακετυλο-Προπιονύλιο (Acetyl–Propionyl free)




Στη Λάρισα θα μας βρείτε:




Nobacco Shop Λάρισας
Μεγάλου Αλεξάνδρου 1
Τηλ. 2410 412465
e-mail. larisa@nobacco.gr





Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος




« Προηγουμενο
Επομενο »