ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Νέα κατασχετήρια προς οφειλέτες ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου

Νέα κατασχετήρια προς οφειλέτες ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου


Βεβαιώθηκαν 685.000 € για το 2012 και έπονται από το 2013 και μετά


Σκληρότερος γίνεται με τους οφειλές ο Δήμος Βόλου, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για ανείσπρακτες οφειλές περασμένων ετών, με αποτέλεσμα, εκτός από το ποσό οφειλών 685.000 € για το 2012, που βεβαιώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, ώστε να μην παραγραφούν, λόγω παρέλευσης της πενταετίας, στο επόμενο διάστημα, αναμένονται ειδοποιητήρια οφειλών των ετών 2013 και μετά. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, τον Δεκέμβριο 2017, έστειλε ειδοποιητήρια στις τράπεζες για αναγκαστική είσπραξη ποσού 685.000 €, που αφορά 330 οφειλέτες για το έτος 2012. Στις χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιλαμβάνεται χρέος προς τον Δήμο για μισθώματα ύψους 300.000 €. 



Οι οφειλές αυτές αφορούν αυθαίρετες κατασκευές, τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, εισφορές σε χρήμα και μισθώματα, ενώ από τους οφειλέτες πληρώθηκαν ή έγιναν κατασχέσεις που έγιναν μέσω τραπεζικών λογαριασμών εισπράχτηκαν μόλις 65.000 €, που αντιστοιχούν σε λιγότερο από ποσοστό 10%. Πλέον, ακόμη και για 50 € οφειλή προς το Δήμο, η τράπεζα μπορεί να κατάσχει τα χρήματα από λογαριασμούς ιδιωτών, ενώ οι οφειλέτες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Βόλου, για να συνεννοούνται με τους υπαλλήλους για τον τρόπο αποπληρωμής, ώστε να μη βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση, να γίνεται κατάσχεση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, που μπορεί να «πιάσει» αναλογικά και συνδικαιούχο, εφόσον υπάρχει στον λογαριασμό. 



Όπως εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου, εντός της χρονιάς επίκεινται νέα «ραβασάκια» για οφειλές που υπάρχουν για τα έτη από το 2013 και μετά. Σύμφωνα με τους ίδιους, η πίεση που ασκείται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για εισπράξεις των οφειλών είναι μεγάλη, κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες και να μην αφήσουν να συγκεντρώνονται οφειλές, που μετά εισπράττονται με το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου, από τα πιστωτικά ιδρύματα.





Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »